Novinky 2022

NOVINKY 2022

Mistrovství České republiky belgických ovčáků

 

MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY V AGILITY 2022

První zářijový víkend byl ve znamení MČR a výjezdu naší party do daleké Mohelnice! Na start se tu postavila Bára s Elinkou, které si v červnu vyběhaly kvalifikaci. Ale nevyrazily samy, doprovod jí dělal Pája, Miška, Markét a Lucka Trčků. Prostě pořádná podpora, ani ty km nikoho z nich neodradili a cělý víkend se tak nesl ve znamení obrovské podpory a pohody. 

A jak si holky vedly? V sobotních bězích družstev braly holky konečné 6. místo! Družstvo Esa z pralesa tak rozhodně nezahálelo, z 26ti týmů urvaly opravdu moc krásnou pozici.

V nedělních bězích jednotlivců Báru s Elinkou potrápila v agility dálka a tak to byla diskvalifikace, ale jumping si vyšvihly čistě a bylo z toho 27. místo ze 101 závodníků. V konečném součtu tak 66. místo.

Prostě dokonale prožitý víkend do poslední minuty! 

Všichni jsme si to moc užili a už se těšíme na další rok. A tentokrát snad ve větším počtu :-)

 

Agility závody v německém Hofu

V neděli 3.9. vyrazila k našim přátelům do Hofu Láli s Hubíčkem a Jíťa s Kattie. Opět se ukázalo, že nám závody v Německu sedí a dom se vezla dvě druhá místa :-) Jíťa s Kattie bodovaly v agility a Láli s Hubíčkem pro změnu v jumpingu. 

Gratulujeme!

Závodní premiéra našich nejmenších!

13.8. uspořádal klub Psí sporty Žabka v Břasích u Plzně neoficiální závody agility. Jsou to naši přátelé a plno našich pejsků právě u nich poprvé v minulosti startovalo, tak jsme vyjeli i letos. Tentokrát se na start postavili hlavně naši nejmladší členi! Premiéru si odbyla terpve šestiletá Magdička s Sexankou, Verunka se Spajkym a Tom s Julliet. První štěněčí start v tunelech má za sebou i Peťka s Elzou a za dospělé ještě vyběhla Jana s Bubákem. 

A že se všem dařilo! Elzička v tunelech dvakrát doběhla na 2. místě, Tom s Juldou si doběhl pro 1. a 2. místo a Jana s Bubákem také pro jedno první místo! Majdička s Verunkou doběhly oba běhy a moc se jim po podařilo, bojovaly až do konce! Pořadatelé pro ně měli jako překvapení připravené balíčky jako pro nejmladší závodníky a společně s obrovskou podporou diváků to pro ně byla obrovská odměna a impuls do dalšího běhání a závodění!

Byl to opravdu skvělý den, děti byly naprosto dokonalé, snaživé, krásně se staraly o své pejsky.Jednou to budou výborní závodníci a psovodi!

  

Srpnový tabor s ELIŠKOU DOLNÍČKOVOU

Třetí a zároveň poslední tábor byl  právě s Eliškou Dolníčkovou a opět se běhalo po agility parkuru! S Eliškou spolupracujeme několik let, jsme tak naladěni na jedné vlně a tréninky opravdu neskutečně frčí. Opět to bylo běhání plné zapeklitostí a novinek, které si na tréninćích moc nestavíme a je rozhodně potřeba s tím začít :D . Letos nás počasí nepotrápilo tolik jako loni, kdy nám půlka tábora úplně propršela. Letos bylo možná někdy až moc horko, ale to se pořád dalo krásně zvládat :-) Přijelo i pár nových tváří, které se k naší bandě připojily a bylo to s nimi moc fajn! 

Eliško moc děkujeme za všechno, hlavně za ten neskutečný klid a jemnost a hlavně směřování jen a jen ke společně užitému času,ať už nebyl třeba výkon týmu špičkový, ale šlo o ten prožitek! A to bylo boží!

 

TÁBOR AGILITY S NIKOL BANOTOVOU 16.-19.7.2022

Půlka července tradičně patřila táboru pod taktovkou Nikčí Banotové, naší skvělé kamarádky,trenérky a světové reprezentantky! Čtyři dny běhání utelky jako voda, počasí nám tedy dalo extrémně zabrat, 35 stupnů bohužel nebyla žádná vyjímka. Ale všichni to zvládli bez úhony a stálo to opravdu za to!

Na parkuru se vystřídaly jak naše nejzkušenější týmy a instruktoři, stejně tak ale děti i úplní začátečníci. 

parkury to byly často velmi zapeklité a inspirované tím, co se staví na nejvyšších světových soutěžích, na které se Nikol pravidelně se svými psy kvalifikuje ( po anšem táboře odjížděla například na EO a letos byla na msitrovství světa belgických ovčáků v Řecku). Vyzkoušeli jsme si tak opravdu něco nového a zase měli šanci zjistit, kde je třeba zabrat a na čem zapracovat. 

Večery byly ve znamené posezení, grilování a neskutečné srandy. Tolik smíchu nám všem život prodloužilo o pěkných pár let :-) 

 

Krásné táborové fotečky účastníků od Kačky Rokové  TADY !!

 

 

 

HOOPERS TÁBOR

Začátek prádnin u nás byl ve znamení prvního ze tří výcvikových táborů, a to hoopers tábor pod vedením Dagmar Tabery. Sjelo se mnoho týmů, dokonce až ze Slovenska,  které si v Kopaninách užily parádní 3 dny intenzivního cvičení zakončeného zývody. Na programu měly plno zpestření, aby si pejsci odpočinuli mezi tréninky a páníčci se nenudili ani chvilku. Pro veřejnost byla například zpřístupněna i přednáška psí fyzioterapeutky, nebo trénink dogdancingu.

 

2.-3.7. Závody agility v Plavně

První prázdninový víkend jsme vyrazili do německého Plavna na závody k našim přátelům. A že se nám tam dařilo! Naše týmy na parkurech Fritze Heusmanna opravdu zářily! Složené zkoušky, medailová umístění a dva dny užité s hromadou přátel  na skvělém a příjemném místě. Na tyto závody jezdíme moc rádi a už těď se těšíme na další ročník! 

 

Školkujeme

I poslední červnový týden se ukazujeme na akcích pro školky ! Tentokrát jako součást výletu dětí do Doubravy. Ukázky cvičení, povídání o pejscích a i ukázka strouhání koníků. Elinka,Saxanka a Badík od Lucky se chovali jako naprostí profíci a s dětmi si dopoledne opravdu užili!

  

Slavnosti ašského milíře 25.6.

I tato akce měla dvouletou pauzu a my se na ní rádi vrátili na pozvání pořadatelů jako účinkující. Akce plná hudby, šermířů, tance a v našem podání i obran, poslušnosti a agility! Videa z ukázek dokonce letěly až do Španělska :-) Vše vyšl perfektně, dvě hodiny nabité ukázkami utekly jak nic. Děkujeme za pozvání a za krásnou prezentaci naší práce všem našim členům a trenérům!

 

 

JEDEME NA MČR V AGILITY 2022 !

O opravdu vypečeném víkendu 18. a 19. 6. , v třicetistupňových vedrech, jsme vyrazily  s Míšou, Bárou, Amčou a Markétou bojovat na kvalifikační závody do Liberce o postupy na republiku. Byl to skvělý víkend plný opravdu zapeklitých parkurů, kdy jsme se ale nedaly a fakt bojovaly.  Dva čisté běhy( 11/87 a 7/84) zajistily v konečném součtu postupovou pozici Báře s Elinkou a holky tak v září jedou do Mohelnice na MČR! Miška s Miou také nějaké bodíky nasbírala, bohužel to v jejich kategorii a postup nestačilo. Markét s Roxynkou se první den na parkuru trochu hledaly, ale druhý den byly úplně perfektně sehrané a chybělo jim opravdu jen hodně málo k postupům. Blízko bodům byla i Amálka s Jimíkem, kteří sice doběhli čistě, ale vždy se o nějakou tu setinku nevešli do času. Tak zase za rok a to už snad ve vyšším počtu!

 

 

  Kopaninský hop  - jumpingový speciál a intenzivky s Anetou Obrusníkovou

Druhý červnový víkend jsme si užili opravdu naplno. V sobotu 11.6. byly v plánu závody s Anetkou Obrusníkovou, která tak dorazila už o den dříve a o den déle tu zůstala. V pátek a v něděli jsme tak mohli uspořádat intenzivky pod její taktovkou. Naše týmy tak dostaly opět šanci se něco nového přiučit a zase se o kousek posunout. Moc jsme si to užili!

 

Na jumpingovém speciálu se našim týmům moc dařilo, medaile si odneslo plno z nich! Vše s krásně vydařilo a odsejpalo to, přeci jen šlo o závody v komornější atmosféře. Běhaly se čtyři jumpingy, možnost vyběhnout na libovolné výšce překážek dostali i veteránci. Stejně tak si svůj první start vyzkoušela jako předskokan i naše malá Verunka se Spajkym a když běželi, fandili jim úplně všichni. Jednou to všem ukáží!

Všem moc gratulujeme!

 

 

Equipage 2022

Konečně se po dvouleté pauze vrrátila do Kopanin Equipage. Krásná přeshraniční akce plná ušlechtilých koní a krásných kočárů. Tentokrát jsme akci spojili s oslavami na zámku u rodiny Hupků a vznikla tak skvělá celodenní akce plná překvapení, činností, ukázek, prohlídek...prostě neskutečně pestrý program. Na zámečku došlo k představení kočárů, které pak pokračovaly do našeho areálu si nerušeně odpočinout. Počasí se vydařřilo, bylo nás dost,co víc si přát! Všem se to moc líbilo a my se už teď těšíme na další rok v roli pořadatelů!

Naše parta se postarala o kynologické ukázky  - obrany, poslušnost a agility, připravili překážkovou dráhu pro děti, zajistili prodejní výstavu fotografií, kdy výtěžek šel na záchrannou stanici Drosera a obstarali občerstvení pro posádky kočárů na hřišti. Bára se ujala mikrofonu a společně s Feantiškem Hupkou provázela celým dnem na zámečku a Šárka pomohla s důležitými překlady pro německé posádky kočárů. 

Video z akce zde : https://mvtv.cz/video/2728-zamek-v-kopaninach-oslavil-485-let-prijely-i-historicke-kocary

 

FOTOGRAFIE Z AKCE TADY : https://eu.zonerama.com/wimmerka/Album/8497367?fbclid=IwAR0Krx6jvAx_a5v3YyfEC35AQtU0WDIHP8bAxe1HULbU8gaoIFF2OPeyl1k

 

 

29.5. Intenzivka agility s Bárou Novotnou a ukázky DD na dětském dni

Makáme a neflákáme se! Pozvali jsme k nám Barču Novotnou, naši úspěšnou reprezentantku ČR z WAO 2022 , které s námi strávila celý den a vzala si do parády většinu našich týmů. Zase jsme si vyzkoušeli něco nového, získali další pohled na případné řešení problémů a vůbec si užili suepr den. Barčo děkujeme  a moc rádi tě tu zase uvidíme!

  

 

Odpoledne ještě  odjela Peťka s Lady a Elzou udělat ukázky DD do Chebu na dětský den. A vystopuení se jim opravdu moc povedlo!

    

 

28.5. Hoopers závody

Tento den si u nás Dáša uspořádala malé komorní přátelské závody v hoopers a ohlasy byly skvělé! Děkujeme za vznik, rozvoj a udržení tohoto sportu nás v Kopaninách! A všem gratulujeme ke krásným výsledkům!

Výcviky

Poslušnost, obrany i socializační procházky u nás probíhají stále! Snažíme se našim klientům pomáhat opravdu jak jen to jde, takže třeba i specifický problém s lovením motorky je tak možné s pomocí našich přátel vyřešit .

 

Návštěvy školek a zájmových útvarů

I letošní konec školního roku se náš areál často stává cílem výletů, nebo nás navštěvují zájmové kroužky z Aše. Pro děti přirpavujeme kompletní program, ukázky výcviku, agility, dogdancingu, noseworku, sami s s pejsky pocvičí, umožňujeme jim opéct si s námi špekáčky a když to jde, domlouváme i výlet za zvířátky na Rodinnou farmu u Hupků, kterým moc děkujeme za ochotu a spolupráci!

 

  

 

 

Víkend plný zkoušek v Marjánkách a MČR border kolií v Hradci

Květnová závodní jízda pokračuje. A tentokrát opravdu ve velkém. Na své první MČR vyrazila Miška s Miou a Markét s Roxy. A rozhodně se holky v té obrovské konkurenci neztratily!! jejich výsledky byly opravdu skvělé! Nejlepším výsledkem Mišky byl doběh na 13. místě s čistým během z 76 závodníků!

Stejný víkend probíhaly i tradiční zkoušky v Marjánkách, kam vyrazila Láli, Petra, Anička a Amča. A cinkalo to, i zkoušky se plnily, moc gratulujeme!!!

   Mrtník - agility závody

Další sváteční květnový víkend jsme strávili na závodech v Mrtníku. Jeden ze závodních dní byly na programu zkuošky a jumping, druhý den zkoušky a běh pro veterány. V sobotu za nás vyběhla Peťka s Lady a Láli s Hubíčkem, v neděli Bára s Elinkou a Jitka s Kattie. A oba dva dny naše týmy doběhly pro stužky vítězů!

   

Kopaninský hop  - NAŠE ZÁVODY

Po dvouleté covidové pauze jsme konečně mohli uspořádat závody, náš tradční květnový Kopaninský hop! A vrhli jsme se do toho s plnou parádou! Dvoudenní závody, zahraniční rozhodčí - sobotu odpískala Sibbyle Vogt a neděli René Blank. 

Připravili si pro nás orpavdu zapeklité parkury, umístění, medaile a splněné zkuošky tak rozhodně nebyly zadarmo! Plno našich týmů se s tím ale porpalo opravdu skvěle a cinkalo to a cinkalo . Kompletní výsledky našich týmů v sekci Výsledky 2022.

Krásné medaile a plno cen, výborná kantýna, zázemí, velký parkur, bezpečné překážky, to vše nás provázelo oběma dny. Krásné počasí bylo jen třešničkou na dortu.

Plno přátel u nás kempovalo, z areálu se tak tento víkend stalo takové stanové a karavanové městečko. 

Sobotní čarodějnice jsme také museli oslavit a to kostýmovým jumpingovým během, basu s námi držela i rozhodčí.

Velký dík tak patří úplně všem, co se na průběhu závodů podíleli. Naši členi, přátelé,rodiny, závodníci, diváci, sponzoři....Sponzorům patří obrovský dík, bez nich by to nešlo!

Podělování sponzorům je tady: 

https://www.youtube.com/watch?v=Yi5JkJsgLBU

 

Máme také plno krásných fotek z neděle od Lukáše Petrů a ze soboty od Standy. 

  

 

Velikonoční zkoušky a jumpingy na LIdu

Neděli před velikonočním pondělím plno našich týmů vyrazilo na závody do Marjánek. Týmy si mohly zaběhnou dvě zkoušky a kdo chtěl, tak mohl přidat i jumping. Po nějaké době se na parkur vrátila Anička s Eby, které Lkový jumping vyhrály na celé čáře.

Medaile i splněné zkouška putovaly třeba k Waltrovi aa Cesmínce, nebo k Aničce s Blue, která si tady splnila poslední potřebnou zkuošku pro přestup do A3. Všem moc gratulujeme!

 

 

Velký pátek a Rokycanská skočná

Volný Velký pátek naše týmy využily k výjezdu na zvody do Rokycan. Sešla se nás pěkná parta. Svojí úplnou premiéru si tu odbyla Jana s Bubákem a moc se jimto povedlo! S bulíčkem na parkuru to není nic jednoduchého a oni to zvládli na jedničku! Zkoušky nám splnit úplně nevyšlo, ale zato otevřené běhy se  Mišce s Miou a Báře s Elinkou fakt vydařily.

 

 

LEDEN - BŘEZEN 2022

 

Trochu jsme se s těmi aktualitami flákali, tak jen stručný souhrn všeho, co se doposud dělo.

 

V zimě jsme hodně jezdili do Kladna na agility závody, kde se víceméně vždy pořádaly zkoušky. Plno našich týmů tam tak mělo možnost si plnit postupovky. Přestup se povedl během dvou halovek Báře s Elinkou, splněné zkoušky přidala i Jitka s Kattie, Vilík s Minnie, Miška s Miou, Anička s Blue a další. I když s občas nezadařila zkouška, tak ale i tak to stačilo na medaile a plno našich týmů dovezlo medailové umístění.  Podrobnější výsledky najdete v sekci Naše výsledky 2022. 

 

Také plno našich týmů využilo zimu k zimní pauze a užívali si tak jen procházky, či se věnovali jiným činnostem. Letošní zimu jsme totiž jako první po letech vůbec, neměli možnost jezdit nikam trénovat agility.

 

 

Poslušnosti frčely pořád a hodně se zintenzivněl trénink obran a přípravy na zkuošky s Rosťou.