Novinky 2019

2019

Poslední závodní výjezd 2019

Na poslední závody letos vyrazila ještě Lucka s Baxem a ofiko závodní premiéru si vyšvihla Miška s Miou. Lucka vyrazila do Terezína a pak do Kladna, kdy se jim půlku běhů podařilo dobíhat  velice hezky, bohužel na medaile to nestačilo. Miška s Miou si daly v jumpech na Kladně premiéru, ale nervozita a prostředí na Miu natolik dolehly, že se třikrát diskvalifikovaly. Ale pro obě to byla veliká zkušenost, Mia potřebuje utužovat nervíky:-) Takže poslední závody roku 2019 máme za sebou a hurá do sezony 2020!!

Vánoční večírek 2019

Jako každý rok jsem se i eltos sešli a oslavili společně Vánoce a udělali tečku za parádní letošní sezonou. Letos nám kapacita sálu skoro nestačila, protože se nás sešlo přes 50!!S většinou našich členek dorazilli i jejich drahé polovičky, které se stávají nedílnou součástí naší party. Dorazilo i několik nováčků, kteří budou následující sezonu našimi členy a nemohli tak chybět na schůzi členů, která večírku předcházela a kde se řešilo, co nás vlastně další rok čeká.

Večírek se nesl v duchu předávání dárečků, ocenění pro nejlepší agiliťáky, hoopersáky a poslušňáře, takce, karaoke a dobrého jídla. Smích a dobrá nálada a i slzičky štěstí a překvapení provázely celý večer. Byl to opět jeden z nezapomenutelných večerů ve společnosti té nejlepší party pod Sluncem. My jen doufáme, že nám to takto vydrží i do dalších let a společně dokážeme nemožné! 

 

Povedené fotečky z večera tady! 

 

 

Závody dogdancingu v Praze

Naše Peťka s Lady se krom agility věnují nadšeně i dogdancingu. Mají za sebou několik trikových online výzev a pravidelně navštěvují lekce u skvělé trenérky a rozhodčí Vandy Říhové.

Protože nasobě holky sakra makají,přináší jim to už ovoce v podobě splněných zkoušek a také medailových míst ze závodů! Třeba 17.11. vyrazily do Prahy do Počernic na závody, kde v kategorii začátečníků ulovily 3.místo z 19 ti týmů! Rozhodčí byla Petra Malá. Moc gratulujeme!

A něco se chystá i u nás!!! V příští sezoně se s učením triků a DD budete moci seznámit v Psí škole Kopaniny!

 

Halová sezona začíná!

Protože venku už to na agility a hoopers moc není, už kvůli moc brzké tmě, tak začínáme opět jezdit na tréninky do hal. Agility jezdíme už trénovat do našeho oblíbeného Mahringu a hoopersáci to rozjeli v Krapicích na ranči v jezdecké hale. Do této haly se stěhujeme od ledna s agility také. 

   

Kdyby se k nám chtěl někdo přidat,neváhejte nás kontaktovat! 

Listopadové dvojzkoušky v Kladně

Do Kladna na závody vyrazila 10.11. z naší bandy Láli s Hubíčkem a Jíťa s Minnie. Pro Jíťu to byal premiéra v A3 a moc se jim zadařila, hned si doběhly pro 2.místo! Láli nezůstala pozadu a stříbro si dovezla také a přidala k tomu splněnou zkoušku na šampiona:-) Gratulujeme!!

 

Poslední intenzivka agility 2019

Říjen se blíží ke konci,počasí nám ještě přeje, tak jsme si užili poslední letošní intenzivku agility. Opět to bylo v ověřeném modelu tréninku s Bárou i Aničkou současně, v kterém budeme pokračovat i příští rok. Na své si přišla i štěňátkovská bkopaninská banda. Díky za takové dny!

 

 

Naši nejmenší 

 

 

MČR a první říjnový víkend

první říjnový víkend byl ve znamení závodů, v případě holek s australáky ve znamení MČR australských ovčáků. Blanka vyrazila se všema třema a přidala se Lucka s Baxem. Bax i Beruška si dali čistý diskotékový průstřel, ale plno věcí se jim moc dařilo, vždy se něco pěkného našlo a to je důležité! Blanka s Albim některé běhy doběhla krásně čistě, ale trošku je limitovaly časy, nejlépe se jim tak povedl jumping open,který z 33.týmů doběhli na 7. místě, a zkoušku A1 na 5.místě. S Maggie se jim v open jumpu dařilo ještě trochu víc a doběhly spolu na 6. místě. Moc jim gratulujeme,tato zkušenost pro ně byla k nezaplacení! Tak za rok znovu:-)

A jen v sobotu do Rokycan vyrazila Bára se Saxankou,Láli s Hubíčkem a Anička s Blue, která nám zachránila reputaci a dobělha si pro zlato ve zkoušce A2, z Lkových týmů jako jediná.

 

Všem moc gratulujeme a letos to je tak už asi pomalu taková závodní tečka za krásnou sezonou...možná se ještě někam vydáme:-) 

 

 

 

Praha a Bax

V pátek 27.9.si do Prahy vyrazila na závody Lucka s Baxíkem. Zvládli krásné zony, to na čem spolu teď pěkně dlouho dřou. Bohužel jednou se diskli a pak posbírali odmítačky a doběhli na 8.místě. Ale mise splněna, to co trénují fungovalo na jedničku! 

Hroznětínnské skotačení

Další závodní výprava za námi a opět to cinkalo a cinkalo! Svojí teď už opravdu závodní premiéru si dala Míša s Miou, které zatím běhaly jako předskokani. V agility A0 to byl sice dis, ale tunelové běhy svým časem bezkonkurenčně ovládly !

V A1 tentokrát běhala jen Bláňa, ta se s Maggie vydiskala,ale s Albim ulovila jedno třetí místo.S Beruškou ve dvojkách se  holky také diskly,ale poradily s obtížnými parkury moc hezky i tak.  Ve dvojkách si pro zlato doběhla Anička s Blue a dařilo se i Jitce s Minnie, které si doběhly pro poslední potřebnou zkoušku do trojek a první místo!

Trojkařů jsme měli na zvodech nejvíc, dva disky si bohužel odnesla Láli s Hubíčkem, jeden dis a 2.místo se splněnou zkouškou na A3CH Bára se Saxou, Anička s Eby a Water s Coudym na tom byli podobně, také získali jedno 2.místo. Nejvíc medailí opět ulovila Peťka s Lady, holky si doběhly pro 1.a 2.místo.

Moc děkujeme pořadatelům za vypisování kategorií XS a ML, které většina našich hraničních a malých psů dost oceňuje!!

 

Memoriál Jolany Troppové

Tentokrát byl výjezd našich členů na tyto závody hodně slabý...ale zato úspěšnější!! Celý víkend patřil Terce a jejím bígličkám! S holkama doběhla pro 6 medailí v normálních bězích, splněné zkoušky a ještě i ovládla součty!!Terez moooc gratulujeme!!!

7-8.9 ZWOTA agility

Ze závodů ve Zwotě se začíná stávat jeden z našich nejoblíbenějších závodů roku. Letos jsme dokonce vynechali i Marjánky,na kterých snad už 6 let nikdy aspoň někdo od nás nechyběl...a letos poprvé jo, protože jsem úplně všichni, co jeli závodit, zvolili Zwotu.

A že se nám dařilo!!!Parkury německého rozhodčího Roberta Schmidta byl opravdu velkým oříškem. Sice nás namlsal sobotním lehkým trojkovým jumpem...ale pak si nás vychutnal. A nejen trojky. Dobíhavost i v jedničkách byla třeba jen o jednom psovi (a zrovna našem :-D) . Běhy opravdu prověřovali jak techniku a sehranost týmu,tak ale i rychlost. Neskutečné množství outů,chytáků...využil každý centimetr plochy, parkury krásně rozložené. 

Ve trojkách běhala prvně Peťka s Lady a zahájily to skvěle, 3/4 bhů doběhlé a z toho 2x na 3.místě. Láli s Hubíčkem jim zdatně sekundovali a taky přidali třetí místo. Zahambit se nenechaly ani Lkové trojky, Bára se Saxou celý víkend běhaly v jednich z nejrychlejších časů, bohužel semtam padla latička,ale s nedělním čistým jumpem si doběhly pro 2.místo. Ebynka s Aničkou, naše stálice a trojkové hvězdy se 2x popraly s těmi extrémně těžkými zkouškami agi a bylo z toho zlato a stříbro. Nedělní den si s námi užil i Walter s Coudym, kteří dobíhali na krásných 4.místech.

Ve dvojkách tentokrát běhala jen Anička s Blue a Bláňa s Beruškou. Bláňa doběhla nejlépe na 7.místě, Anička s Blue si doběhly pro zlato a splněnou zkoušku do trojek!

Z našich jedniček starotvala Blanka s Albim, kdy ve zkoušce byly dokonce jediným z devíti týmů,který doběhl, tak bylo 1.místo zaslouženě jejich, v jumpu přidal ještě 2.místo. S Magie se holky trochu hledaly a pojaly to tréninkově. A jedna jednička za nás běhala i v Skách a to Janička s Eliškou, které si doběhly pro 2. místo!

  

Všem moc gratulujeme a už teď se těšíme na další ročník! Místo je to opravdu nádherné, pár kilometrů od nás, pořadatelská banda je skvělá a vyjíždí i na závody k nám, v zimě spolu občas společně potrénujeme v hale. 

  

1.září závodní trénink v Málkově

1.září jsme vyrazili do Málkova na moc fajn akci, a to na závodní trénink. Nápad je to skvělý, parkury,rozhodčí,prezence,vyhlašování,pískání apod...stany kolem parkuru...vše simulovalo přesnou atmosféru závodů. Vyjeli si to tak vyzkoušet od nás ti, co řeší nějaké problém a měli příležitost ho tu řešit a také ti,co ještě nezávodili. A to se nejlíp zadařilo Lucce s Badíčkem, takže příští rok uýž se konečně odhodlají vyběhnou na závody! 

Každý parkur jsme po prvním pokusu společně s Pavlem pak prošli,rozebrali možnosti a běželi ještě jednou. Opravdu skvělá akce. Díky Pavle a Lucko!!

Kopaninský hop a hoop - konec prázdnin

24.srpna jsem u nás uspořádali dvojzkoušky agility a dvojzkoušky hoopers.

 

V agility se na start postavilo několik týmů po nějaké té závodní pauze a tak se trošku hledali. Ale všichni si to moc užili, díky roztříštěnosti závodníků do pěti velikostních kategorií měla většina našich členů šance ulovit nějakou tu zkoušku. Parkury skvělé německé rozhodčí Sibbyle Vogt ale byly místy dosti zapeklité, takže dost často naše týmy odešly s medailí, ale bez zkoušky,protože se nějaká ta chybka nebo odmítnutí našlo. Ale to rozhodně nikomu nepokazilo radost ze skvělého dne! 

Opět se ukázalo,jak umíme zabrat, spojit se a táhnout za jeden provaz. Každý z členů makal na 200 %, pomáhal kde se dalo a věděl přesně co dělat. V praxi se zajela naše nová časomíra,co nás nejprve drobet pozlobila,ale pak už jsme se s ní naučili a vše šlapalo jak po másle. Počasí nám přálo až moc, vedro k padnutí...

Brzy přidáme fotky:-)

Na hoopers dorazilo pár týmů a závod tak proběhl v hodně komorní atmosféře a o to byl pohodovější.

Jednotlivé výsledky našich členů v sekci výsledky.

 

 

ADOPCE!

Naše poslušňácká banda má od letoška ve virtuální adopci pejska Harryho,křížence staforda a br.fily, z útulku Horní Hraničná, který od našeho založení podporujeme a vždy se na něj během našich akcí i mimo ně dělají pravidelné sbírky. Nyní se tak kromě toho posílají penízky i přímo jen Haryymu.

Léto v plném proudu...

Rozepisovat se o každé akci zvlášť, sedím tu ještě zítra a vy jako čtenáři taktéž...V létě se prakticky nezastavíme, tréninky probíhají hlavně po večer krz velké teplo, prokládáme to spúolečným koupáním a procházkami. 

Od závodů agi si dáváme krátkou pauzu a dále se sami zdokonalujeme.

NEJAKNYT CAMP

Bára se Saxou a Elinkou, Lucka s Badíčkem, Jana s Eliškou a Peťka s lady vyrazily na čtyřdenní agility soustředění do Ejpovic ke Kristýnce Hanzlíkové. Bylo to opět maximálně přínosné a nezapomenutelné, děkujeme!!

OSLAVA 5ti LET OD ZALOŽENÍ PSÍ ŠKOLY a Intenzivka se Zdendou Strakou

Letošní tradiční letní párty neměla absolutně chybu!!5 let se muselo opravdu oslavit, takže jsme si to užili i v maskách a s řadou soutěží,které nás bavily do pozdních nočních hodin. Sešla se orpavdu perfektní parta lidí. Bára dostala jako dárek od všech novou časomíru,takže teď už jsme úplně soběstační,co se týče pořádání závodů!!! Jsme prostě snová parta!

Dva dny se nám také na parkuru věnoval Zdenda, nutno tedy říct že nedělní ráno to bylo drobet krušnější,po té oslavě:-) Ale zas jsme si parádně zaběhali,lecčemu přiučili a prostě to bylo skvělé jako vždy, díky Zdendo!!

 

HOOPERS TÁBOR a ZÁVODY

Svůj prostor si během prázdnin vybojoval také hoopers a to hned třídenním ráborem zakončeným táborovým závodem s možností účasti zvenčí. Lidí se sjelo z celé republiky víc než dost, jako oinstruktoři se na třech parkurech v areálu točila Dáša se Zdendou, ještěže tu máme tolik prostoru:-) Tak příští rok snad opáčko,zájem tu byl velký:-)

fotky zde: https://www.zonerama.com/Honzikamater/Album/5536709?fbclid=IwAR0exlE1qU46XN4y2XtZfeoXxfdjnUGI3TI3_cW5bGVAFc8bsPX0ZazdvRY

TURNAJ V POSLUŠNOSTI

Už třetí ročník turnaje v poslušnosti připravila svým kurzistům a členům psí školy Šárka. Krásné ceny, zapeklitý testík a disciplíny prověřující vše co týmy umí, to byl náš turnaj:-) Děkujeme za odporu městu Aš!

  

INTENZIVKA S KRISTÝ

V srpnu jsme zvládli aspoň jednodenní intenzivku Kristý Hanzlíkovou, tentokrát jsem se i na intenzivce zaměřili především na techniku a všem nám to opět moc dalo a posunulo nás dále. Spolupráce s Ejpovicemi je prostě k nezaplacení a těšíme se na příště,společné grilčo zase zopákneme,díky holky!

14.7.Závody ve Spáleném Poříčí

Protože slavila narozeniny naše nejmladší Majdička,tak většina závodnic svůj start na poslední chvíli zrušila a přijela na dětskou párty. Závodit tak vyjela pouze Láli s Hubíčkem a Terka s bígličkami. Terka s Maggie se zvládla krásně vydiskat, s Jenny si doběhly pro 1. a 2.místo. Láli s Hubíčkem si doběhli pro 1.místo a splněnou první zkoušku na A3Ch!!! a v druhém běhu to bylo místo sedmé.

 

 

Moc gratulujeme!!!

5.-7.7. Tábor agility s Eliškou Dolníčkovou

Uteklo to jako voda a opět k nám po roce zavíttala Eliška. Celé tři dny se nám věnovala na parkuru, pořádně s námi dřela a dostala z nás výkony, na které jsme všichni opravdu pyšní. Luxusní parkury, rady, postřehy...100% pozornost... skvělá parta, počasí...no co víc si přát!! Eliško moc děkujeme, bylo to s tebou jako vždy úžasné a už teď se těšíme na příští rok, kdy tábor proběhne opět ve stejném, svátečním, termínu!

 

FOTKY!!!

 

SOCIALIZAČNÍ PROCHÁZKY

V rámci poslušnosti Šárka stále dělá socilalizační procházky, v průběhu června vyjeli např. do Chebu a první červencový víkend to byl výlet do Frantovek:-)

Všichni zde zkouší v praxui, co pejsky na cvičáku učí, trénují nečekané situace a učí se je zvládat. Pro všechny cvičcí jsou tyto akce velmi přínosné a rozhodně v nich budeme pokračovat. 

 

30.6. CHEMNITZ

Do německého Chemntzu jsme vyrazili na zvádoy agility ve složení Bára a Saxana, Láli a Hubert, Blanka a Albi a Beruška, Jitka a minnie a Petka s Lady. 

Pořádně jsme mákly a dom ů se tak vezlo hned několik titulů!

V A3 se Bára se Saxu diskly,stejně tak Láli s Hubíčkem,ovšem v J3 už di tu reputaci napravily, Bára se Sax si dokonce doběhly pro 2. místo. Ve dvojkách se dařilo Jíťe s Minnie, kdy také získaly 2.místo a Peťka s Lady byla ještě lepší, zvládla si splnit další postupovku do trojek se ziskem 2.místa v následném jumpu ještě o místečko postoupily a obsadily 1.místo. Blanka zas zářila s     Albim v jedničkách, kdy si doběhli pro 3.místo. Všem moc gratulujeme!

Místo je to krásné, určitě se sem budeme rádi vracet!

28.6. Závody Kladno

Premiérový start ve trojkách si Láli s Hubíčkem odbyla v Kladně v hale. Bohužel jim štěstí tentokrát tolik nepřálo a vždy si vybrali jednu skočku z outu,místo správného přímého směru...Ale popasovali se s tím statečně a i tak si zaslouží obrovskou pochvalu:-)

 

22. června - Slavnosti aššského milíře

Velmi děkujeme za pozvání na tuto obrovskou tradiční akci, která se na Ašsku koná. S naší bandou jsme tak mohli diváky celé odpoledne bavit při ukázkách agility, hoopers a hlavolamů, kdy jsme to tuto činnost měli vyhrazený nádherný plac stranou od hlavního podia. Hlavní podium si užily naše tanečnice Blanka a Peťka, které publikum i pořadatele svými dogdancingovými vystoupeními natolik okouzlily, že již teď jsme domluvení na spolupráci i na dalším ročníku!

 

9.6. EQUIPAGE

Trochu netradičně jsme tentokrát uspořádali akci hlavně pro koňáky. V našem areálu jsme přivítali účastníky akce z německého Bad Elstru, kde každoročně probíhá přehlídka kočárů Equipage. Každý rok jezdí do Kopanin a my hříště pro tuto akci jen propůjčovali, ale letos jsme se rozhodli, že to naplno uspořádáme sami za sebe! Jelikož je to akce hlavně o koních, tak my vyplňovali pouze volné chvilky mezi dojezdy kočárů, a to agility, hoopers i tancem se spem, pomohly nám i holky ze Spolku Country Ladies Aš. 

A moc se nám to vydařilo! Ohlasy účastníků, diváků i samotného nejvyššího vedení z Německa jsou luxusní...takže zase za rok!

FOTKY OD TERKY!

 

 

8.6.Závody ve Varech

Další závodní víkend je za námí. tentokrát jsme vyrazili do Varů, kde probíhali závody souběžně s krajskou výstavou psů. 

Začínalo se trojkami, kde po malé pauze vyběhla Eby s Aničkou, holky se v prvním běhu hned diskly, Ebynka měla po pauze velkou radost a paničku tak pěkně vypekla na chytáku. V druhém běhu už se jim moc dařilo, jen bohužel ukopla zeď, tak z toho bylo až 6.místo. Smolné chybky se staly osudnými i Báře se Saxankou, nádherné časy, žádný chyták nestál ani za malinko Saxanky pozornosti...ale v prvním běhu padla jedna latička a v druhém netrefila slalom. Byla z toho tak dvě pátá místa.

To dvojkaři už na medaile dosáhli. Hned v úvodní zkoušce si na stupeň nejvyšší vystoupala Láli s Hubertem!A přidali tak pátou, poslední potřebnou, zkoušku k přestupu do trojek!!Pro 2.místo si doběhla i Jíťa s Minnie a 3.místo získala i Blanka s Beruškou, které zde prvně odstartovaly ve dvojkách! První dvojkový start to byl i pro Vandu s Keysinkou s zvládly to na krásném 4.místě. Nedařilo se akorát Peťce s Lady, která bojovala s vysokou a hodně hutnou trávou a slalom tak byl vážně boj. V druhém běhu to vzdaly a slalom rovnou obešly. 

V jedničkách stála opět na bedně Blanka, tentokrát s Albim. Krásně doběhla i s Maggie. V DISkancích pokračovala bohužel Lucka s Baxem, kteří zaběhli krásné běhy i s krásným náběhem do slaomu,ale osudnou se jim stala předposlední překážka:-(

 

Všem moc moc gratulujeme!

 

25.-26.5. KOPANINSKÝ HOP

Tak je to za námi. Největší akce letošního roku, a to dvoudenní agility závody,zdárně proběhla. 

Celý náš tým byl skvělý od první minutky, kdy se začlo s přípravami. V týdnech před závody všichni makali jak šrouby, proto se veškeré připravy obešly bez stresu a vše proběhlo ve skvělé atmosféře. Nebýt všech mých přátel a pomocníčků...nikdy by to tak skvělé a pohodové nebylo. 

Díky velikému množství sponzorů jsme mohli závodníky potěšit opravdu krásnými cenami. Naše kantýnovská banda se opět ukázala a nabídka občerstvení tak neměla vůbec chybu. A velký dík patří i Zdenkovi, který připravil perfektní program na výsledky a popral se tak se všemi mými výmysly, ať už to byly nejrůznější součty, tak soutěž družstev.

Na letošní ročník jsme pozvali slovenskou rozhodčí Vendulu Hausnerovou. Její parkury byly opravdu krásné, běhavé a místy hodně zapeklité, hlavně nedělní poslední jumpigy závodníkům sakra zamotaly hlavičky:-) 

 

Teď už něco málo k našim týmům! Ač byli všichni v zápřahu - přestavby,vodítka, stopky,laťky....zvládli všichni podávat i perfektní výkony na parkuru a tak to celkem domácím 29x cinklo!!A přidali se k tomu i splněné zkoušky, třeba Blanka s Beruškou si splnily do dvojek, Vanda s Keysi také, Láli neboTerka zas získaly nějakou tu zkoušku potřebnoupro přestup do trojek...Podrobnější výsledky v sekci Výsledky 2019.

A naše týmy poskládaly i taková družstva,která nakonec ovládla i soutěž družstev! První tak bylo družstvo PINKáči ve složení Bára - Sax, Peťka -Lady a Michal - Rico a 3. místo získal tým Flekatí - Terka s Jenny, Vanda s Keysi a Blanka s Beruškou!

Všem moc gratulujeme!! 

Děkuji všem milým účastníkům a závodníkům, kteří u nás třeba už i od pátku přespávali. Atmosféra závodu byla opravdu rodinní a pohodová, všichni všechny podporovali a stálo to opravdu za to. Jen počasí nás potrápilo,sobotní průtrž a kroupy nás řádně spláchly....Ale náš škvárový podklad to natáhl jako houba a trávník tak za pár desítek minut byl zase perfektní.

 

Další závody ná čekají 24.srpna a to dvojzkoušky:-)

 

Zatím 1.várka fotek ZDE

 

Víkend plný zkoušek 18. - 19.5.2019

Jedny z našich nejoblíbenějších závodů v roce jsou za námi. Po dlouhé době nám na nich docela i přálo počasí, hlavně v neděli. Tentokrát nás vyrazila pěkná parta.

Celý víkend se s parkury zdárně prala Blanka s australáčky, Terka s bígličkami a Láli a Peťka. Na neděli se přidala Bára, Lucka Trčků,Lucka Macků a Věra.

Některé parkury Alice Boháčové naše týmy sakra potrápily, jiné zas pěkně prověřily. Zase víme, na co se v tréninku u každého z týmů zaměřit. 

Mezi nejhezčí výsledky patřily 2 medaile Blanky a Berušky, které si ve zkouškách doběhly i pro jejich splnění,díky čistým běhům. Zkoušku a krásné 2.místo vybojovala ve dvojkách i Peťka s Lady a po jedné medaili přidali obě bígličky.

Ostatním týmům vždy nějaký ten krůček k medaili chyběl. Ale i tak se všem moc dařilo, každý tým měl nějaký moc pěkný běh a všichni si to moc užili!

Všem moc gratulujeme!

 

 

 

Intenzivka s Petrou Šenovou u nás

První květnový víkend jsme si v Kopaninách užili skvělou Péťu Šenovou. Po dlouhé době zas něco jiného než agility nebo hoopers :-) Sobota byla celá v podobě teorie a praktických ukázek právě od Petry a její maliňačky. Účastilo se tak 16 posluchačů, kteří celou dobu mohli vše řešit,na vše se ptát a často tak s Petrou živě diskutovali. Protože počasí bylo skutečně šílené, většinu dne sněžilo, opět se ukázalo, jací jsou pejskaři srdcaři. Našetěstí jsme měli k dispozici velký uzavřený párty stan a i raketu, takže až na praktické ukázky venku mimo stan, bylo dá se říci docela teplíčko:-)

     

o neděle už byla co se týče počasí monhem lepší! Nesla se v duchu praktického cvičení, 11 týmů tak s Petrou celý den řešilo své problémy ohledně příprav na zkoušky,ale i běžné provozní věci.

  

Ohlasy na akci byly skvělé a Péťa u nás rozhodně nebyla naposled. Petruš šíleně moc děkujeme!!

 

Obrovský dík patří naší Lucce Vinceové, která celou akci zpunktovala a o Petru i ostatní cvičící se starala lépe, než by se postarali v Hiltonu:-) 

 

 

1.Mistrovství ČR hoopers!!!

 

Dne 28.4.2019 proběhlo u nás na cvičáku, 1.mistrovství ČR v HOOPERS. Účastnilo se 52 týmů z celé ČR. Startovala spousta plemen od čivav po kavkazany. Na parkuru se utkali psovodi v různých věkových kategoriích od 16-70 let!!!
O titul Mistr republiky se soutěžilo ve výškových kategoriích do 40cm a nad 40cm.Ve výkonnostních kategoriích HO, H1, H2 a v přídavných hrách Gambler a Rovinka. Závody probíhaly podle nového schváleného a jediného oficiálního řádu hoopers v ČR, který má své sídlo v Aši. Hlavní rozhodčí byla Tabery Dagmar, zakladatelka Klubu Hoopers c.z., což je jediný a oficiální klub v ČR. Postranními rozhodčími byla paní Bauerová Jana a pan Straka Zdeněk, místopředseda klubu.
I přes mírnou nepřízeň počasí byla účast nejen závodních týmů, ale i divácká opravdu veliká, což nás jako Psí školu Kopaniny a Klub Hoopers z.s. nesmírně těší. Závodní týmy si odvezly ocenění každého běhu zvlášť a za součet běhů získaly, nejlepší týmy titul "Mistr republiky hoopers 2019". Bylo uděleno 5 titulů Mistr republiky, 3 tituly vícemistra a 3 tituly 2.vícemistra.Ostatní umístění oceněno nebylo, jelikož týmy se vydiskaly.Titul vícemistrů v kategorii H1 a H0 do 40cm za naší školu, obhájila Petra Petrů s papilonkou Lady a čivavou Sisi. Titul 2.vícemistra v kategorii do 40 cm H0, obhájila Jana Švehlů s maltézačkou Eliškou. Jana byla oceněna také jako nejstarší psovod, kdy byla pouze o 1 měsíc starší než další účastnice závodů. Dalšími týmy.kteří získaly medailové umístění v jednotlivých bězích a přídavných hrách z Psí školy Kopaniny jsou Jana Lehotská 3. místo v hoopers kategorie nad 40 cm a Terka Wimmerová 2. místo v hoopers kategorie do 40 cm.
Poděkování patří městu Aš, které bylo sponzorem mistrovství a tím vytvořilo podmínky pro konání této prestižní akce právě v Kopaninách. Poděkování samozřejmě patří i ostatním velkým i menším sponzorům, kterými jsou :
Na 1.místě jsou to zcela jistě Spokojený pes cz,Zverimex Pajtáš Sokolov a Nika oblečky pro psy.Dále nás nemalou měrou sponzorovali tito sponzoři :
Dogsie, PettyColárs, Pet Home, Melicharová Jarka – pletené svetříky pro psy, Aktivní zvíře,Dogg,Peca 3Dtisk, Suny Suny pelíšky. Všem našim sponzorům patří velký dík a respekt.
Přikládám odkaz s fotografiemi z celé akce, kterých je samozřejmě víc. Ostatní najdete v odkazech u události na FB.
Pokud vás zajímají výsledky jednotlivých běhů a soutěží, tak je najdete na stránkách www.klubhoopers.cz
Naše velká gratulace letí ke všem závodním týmům ve všech kategoriích. Vaše soutěžní výkony předčily všechna očekávání. Den to byl pro nás všechny velice dlouhý a náročný,ale ustáli jsme ho nakonec všichni. Děkuji vám všem za lásku, péči a čas, který těm svým chlupáčkům věnujete, máte můj neskutečně velký obdiv.
A jaká by to byla akce bez naší skvělé kantýny, technického zázemí a všech co jste jakýmkoli způsobem přiložili ruku k dílu a pomohli. Nechci jmenovitě, abych na někoho nezapomněla, ale doufám, že každý ví,že já vím ….že bez vaší pomoci by se to nedalo. Děkuju vám všem a ráda vám vaši pomoc vrátím.
V neposlední řadě musím poděkovat všem, kteří nezapomněli ani na naši materiální sbírku pro azyl Šárka Jebavá Čivava v nouzi. Sešlo se velké množství ručníků, dek, povlečení, pelíšků apod. Ti prckové v azylu to ocení jako nikdo. Vše bylo předáno osobně paní Šárce.
 
Tabery Dagmar – předsedkyně Klubu hoopers z.s.,certifikovaná trenérka hoopers a hlavní rozhodčí hoopers ČR
FOTKY Z AKCE!!

 

Závody v Plzni a Spáleném Poříčí

Naše týmy se neflákají a jezdí a jezdí závodit. poslední dubnový víkend vyrazila na závody Blanka s Luckou, bohužel Alboušek špatně šlápl a začal kulhat,takže nedoběhli. Beruška si dala svou premiéru, vydiskaly se na slalomech, ale jinak to holky zvládly skvěle! Lucka s Baxem si to taky užila,Baxík byl opět parádně naspeedovaný a nejlépe doběhli na 5.místě ve zkoušce. Víkend na to vyrazila na závody Věrka s pučmelouny a Kari dovezl 1. a 3.místo a i součty - místo druhé. 

Všem moc gratulujeme!

 

Velikonoční prodloužený víkend plný závodů

Sváteční čas plno klubů využilo k pořádání závodů. A naše týmy na nich nemohly chybět.

V pátek do Rokycan vyrazila Láli s Hubíčkem, Jítka s Minnie a Věrka s Karim a Lordem. Kari a Lord se hodně prali s teplým počasím a Věrka tak s jejich výkony nebyla vůbec spokojená, i když několik běhů dopadlo na medaili, vždy si odnesli plno trestných za čas.  Láli a Hubíčka tentokrát potrápily náběhy do slalomu, kde si nahrabali odmítačky a na medaili to tentokrát bohužel nebylo. Skvěle wsi vedla v open jumpingu Jitka s Minnie, které v Mku vybojovali bronz a přidali zlato ve zkoušce, bohužel s odmítnutím, tedy bez splněné zk.

V pondělí na zzávody do Marjánek vyrazila už početnější skupina. Minnie a Hubík drřeli basu a oba se ve zkouškách 2x diskli a jednou z toho byla medaile, Hubíček 2.místo,ale bez zkoušky a Minnie zlato se splněnou zkouškou!

Nejvíc medailí si odvezla Terka s bígličkami, Jenny stála na bedně hned 3x, bohužel nikdy bez chyby:-( A Maggie se po dvou discích taky dočkala medaile. Benulka s Danuškou neměly moc svůj den, nejprve velmi pomalé tempo,poté zběsilé pobíhání po parkuru...byl z toho čistý DISkotékový průstřel.

V SA3 si po delší době pro medaili doběhl i Waltr s Coudym, bohužel s TB,takže na A3CH se nepočítá...o to víc zamrzí druhá zkuoška doběhlá na 4.místě čistě...

V Lkách tentokrát od nás běhala jen Lucka s Bessy, kdy si zvládly holky doběhnout pro zlato a splněnou postupovku do trojek!

Všem moc gratulujeme!!!

 

Intenzivka agility s Kristou

Tak už i letos za sebou máme první velkou intenzivku agility pod vedením pozvaného trenéra. V neděli 7.dubna nás pěkně potrápila Kristýna Hanzlíková a jako tradičně to opravdu stálo za to!Parkury byly skvělé,zase jsme toho plno nového pochytili a objevili naše další slabiny,na kterých je třeba zamakat! Díky!!

Packu na to! v Kladně a Pohodové dvojzkoušky v Buštěhradu

První březnovou neděli vyrazila Peťka s Lady na závody do Kladna. Bohužel tentokrát se holkám první start v A2 moc nevydařil, díky odmítačkám a také jednomu nešťastnému bobku se holky dvakrát diskly. Ale většinu částí parkuru měly moc hezké a Ladynka makala parádně:-)

Další víkend zas na závody vyrazila Věrka a Lucka Macků, holky jely až do Buštěhradu an dvujzkoušky. Věrka s kluky podávala stabilně vyrovnaný výkon, jen placatí nosíci nestačili tempu rychlejších pejsků. I tak z toho bylo jedno krásné třetí místo pro Lorda v SA2! A Lucka s Besskou doběhly nejlépe na 5.místě. Moc gratulujeme!

Něco málo k naší poslušnosti...

Poslušnost u nás probíhá v několika formách. Šárka se tak svým klientům věnuje opravdu velmi intenzivně a připravuje je na všechny možné situace.Cvičení s jedním pejskem,hodinu osamoceně na place u nás moc nečekejte...

Tradičně se cvičí ve skupině mladších pejsků a štěňat v doprovodu několika spolehlivých dospělých psích vychovatelek. Tyto skupinky mají pevně nastavený maximální počet, aby Šárka mohla přistupovat ke každému týmu individuálně a třeba tam někdo hodinu nestál a nekoukal. Druhou skupinou jsou pak dospělí pejsci, kde jsou pravidla stejná, malé skupinky, kdy se týmy věnují pořádnému výcviku.

Výcvikové hodiny se střídají s výchovnými setkáními, kdy se skupiny štěňat i dospělých spojí a cvičí se hromadně. Cvičení je tak hodně zaměřené na sebeovládání, práci ve velké skupině, provozní poslušnost,seznamování psů atp. Největší odměnou pro Šárku i její klienty pak je, když třeba pejsek, který se zpočátku nemohl ke psům přiblížit ani za plotem pak na těchto cvičeních plynule prochází řadou třeba 16ti psů bez jakéhokoliv náznaku nepohodlí nebo problému s pejsky okolo:-)

Dále pak Šárka pořádá i socializační procházky městem, kde v  běžných každodenních situacích všichni testují, co se s pejsky na cvičáku učí právě pro tento praktický život.

Samozřejmostí jsou právě i ony individuální konzultace  dle potřeb každé dvojice, ale časem se vždy směřuje k práci ve skupině. 

V současné době se u Šárky střídá velké množství týmů a o vypisované lekce je vysoký zájem. Všem za něj moc děkujeme!!

Závody Kladno 27.1. Kokosy na sněhu

Další kladenské závody s naší účastí, tentokrát pro změnu jen v Lkovém výjezdu. Saxana a Eby ve trojkách, kdy Sax s Barou čistá diskotéka,Saxanka asi zapoměnla mozek v odkladačce. Eby s Aničkou v krásné konkurenci 28 !!! LA3(Tohle jsme ještě nikde nezažili) jednou DIS a jednou 11.místo.

Ve dvojkách řádila Anička s Blue a Lucka s Bessy, Anička doběhla na 10. a 7.místě a Lucka s Bessy na druhém a čtvrtém!K rtomu přidala splněnou zkoušku do trojek a úplné vítězství v LA2!

Moc gratulujeme!!

 

Závody Kladno 25.1.

Na páteční podvečerní zkuošky do Kladna vyrazila Věrka s pučmelouny a dovezla hned 3 medaile za druhá místa!Lord ve dvojkách získal jednu, Kari v jedničkách dvě:-) Moc gratulujeme!

 

Zimní tréninky a cvičení

Neflákáme se a všichni pilně trénujeme na novou sezonu!

Agility - hala Mahring   Hoopers -  jezdecká hala resortu Stein     Poslušnost - u nás v Kkopaninách

  

 

Závody agility Kladno 20.1. Petris cup

Na letošní první závody vyrazila Láli s Hubíčkem a Jitka s Minnie do Kladna.  I přes jejich hektický příjezd, kdy nemohly halu najít, se jim podařilo hned ve zkoušce A2 s čistými běhy získat 2.a 3. místo a splněné postupovky do trojek! V jumpu se holyk diskly, v Agi si Jíťa doběhla pro krásné 7. místo. Gratulujeme!

Poslušnost 2019

Výpisy tréninků sledujte ve skupině, cvičí se stále v Kopaninách.

Nové klienty bereme stále v průběhu celého roku!

 

Tréninky agility v Německu

Letošní tréninky agility jsem přesunuli pouze do haly v Německu. Termíny jsou plně obsazené až do března.

HLÁSIT SE JIŽ MOHOU NOVÁČCI,KTEŘÍ MAJÍ ZÁJEM U NÁS V KOPANINÁCH S AGILITY ZAČÍT OD DUBNA 2019! Více info u Báry na FB, nebo bmcanis@seznam.cz