Novinky 2021

NOVINKY 2021

Co nás čeká nového v roce 2022!

Chceme dát možnost u nás po základním kurzu poslušnosti zůstat, a najít si to své ještě více zájemcům, od roku 2022 tak rozšiřujeme nabídku činností! Agility samozřejmě zůstává! 

Nově u nás zkušení instruktoři povedou přímo štěněcí školičku, která bude zaměřena mimo jiné i na takovou menší sportovní přípravu pejska.

Na své si přijdou i ambicióznější psovodi , kteří se chtějí vrhnout do skládání zkoušek z poslušnosti, vyzkoušet stopy nebo se věnovat obranám. Budete ve velmi zkušených rukách.

POSLUŠNOSTI V NOVÉM KABÁTĚ

Když se bojíte, že agility neubehate, máte možnost vyzkoušet hoopers přímo pod vedením zakladatelky tohoto sportu v ČR.

HOOPERS

Dalším sportem, který je nenáročný na prostor a pomůcky , je dogdancing ! Pravidelné lekce dogdancingu pod vedením zkušené závodnice také rozšíří naši nabídku.

DOGDANCING A TRIKY 

A jako zatím poslední novinku máme připravené kompletní poradenství ohledně příprav psů na výstavy.

VYSTAVOVÁNÍ

 

Příští rok krom rozšíření činnosti máme i plno naplánovaných akcí! Čekají nás tři dny agility závodů, kdy se nám podařilo dostat k nám jednoho z nejlepších evropských rozhodčích , hoopers závody, léto plné výcvikových táborů nebo spolupořádání úžasné akce Equipage, která už se snad konečně po dvou letech pauzy do Kopanin vrátí!

 

NEJPES 2021

V roce 2021 jsme se zase vrátili k rozdání pohárů pro nejlepší agility týmy, které za nás zzávodí a na každých závodech tak sbírají bodíky do poháru. Loni jsme předali pouze putovní pohár a to Terce s Jenny, letos už se dostalo na nejlepší jedničkáře, dvojakře i trojkaře. 

Celkové pořadí poháru NEJPES 2021

  1. Miška Lisá a Mia – 156,45 b.
  2.  Petra Petrů a Lady – 156 b.
  3.  Bára Múdra a Elinka – 140,6 b.
  4. Láli Tothová a Hubert – 125,2 b.
  5. Jitka Křížková a Minnie – 114,1 b.
  6. Markéta Lisá a Roxy – 106,9
  7. Terka Wimmerová a Maggie – 88,6 b.
  8. Naty Kohoutová a Kerrick – 87,5 b.
  9. Anička Škabradová a Blue  - 76,4, b.
  10. Lucka Trčková a Afinka – 69,5 b.
  11. Iveta Kulhavá a Amy – 40,45 b.
  12. Walter Vogl a Coudy – 37,15 b.
  13. Blanka Hromadová a Beruška – 29,75 b.
  14. Walter Vogl a Cesmína – 29,55 b.
  15. Jitka Křížková a  Kattie – 15,05 b.
  16. Blanka Hromadová a Meggie – 9,35 b.

 

Jednotlivé kategorie

A1 –

1.Bára a Elinka

2.Markét a Roxy

3.Lucka a Afinka

4.Walter a Cesmína

5.Jitka a Kattie

6.Blanka a Meggie

 

 

A2 –

1.Miška a Mia

2.Terka a Maggoe

3. Naty a Kerrick

4.Anička a Blue

5. Ivet a Amy

6. Blanka a Beruška

 

A3-

1.Petra a Lady

2. Láli a Hubík

3. Jíťa a Minnie

4. Walter a Coudy

 

 

Oceněn byl i tým, který se nejvíckrát v poměru k počtu svých startů diskvalifikoval a letos si tak tento pohár odvezla Láli s Hubíčkem:-) 

 

  

Říjnové závody

I v říjnu, dokud počasí přeje, vyjíždíme na závody. několik závodů proběhlo v Plzni, užili jsme si skvělý jumpingový speciál v Marjánkách a dokonce některé naše týmy vyrazily i do německého Plavna, kde rozhodně ostudu neudělaly a i odtud se domů vezly medaile. Kompletní výsledky jsou opět v samostatné sekci.

Intenzivky s Eliškou

Naše pravidelné intenzivky pod vedenmí Elišky Dolníčkové samozřejmě nemohly chybět ani v září a v říjnu. Tyto intenzivky ani nenabízíme "ven", protože prakticky celá naše základna s ní cvičí a msíta jsou tak obsazena domácími několik měsíců dopředu. Eliška je člověk, který nám neskutečně sedí jako trenér a její metodika se nmá stává více a více než vlastní. Díky její pravidelné práci s námi a s našimi instruktorkami, tak můžeme pokračovat v její práci i an běžných trénincích a na výsledcích je to opravdu vidět. A nejen skvělý trenér...ale i skvělá přítelkyně a prostě součást naší kopaninské rodiny, to je Eliška. 

Zářijové výjezdy na agility závody

Září bylo plné závodů. Kompletní výsledky snažení našich členů najdete v sekci Výsledky 2021. Naše týmy vyrazily do Varů, kde probíhaly závody při výstavě psů. Byla také tradiční Rokycanská skočná, která bohužel díky vypsaným kategoriím bez ML a XS omezuje stále vce našich týmů a tak musí tyto oblíbené závody vynechávat. Opět se po eltech začly pořádat závody v Mrtníku, což je opravdu krásné místo a sem se moc rádi po letech vracíme. Pár týmů vyrazilo i na halovky do Buštěhradu a chybět nemohly tradiční Marjánky. 

Hodně výjezdů, hodně medailí i nějaké splněné postupovky! Všem tak moc gratulujeme! Září jste váleli!!

 

UKÁZKY V CHEBU

Zase jednou na dětské akci :-) Užili jsme si fajn tréninkové odpoledne v Chebu na Krajince, kde jsme byli součástí programu na akci pro děti, kterou pořádalo DDM Sova Cheb. Proběhli jsem s pejsky po parkuru a Peťka s Lady zatancovaly. 

 

KOPANINSKÝ HOP - KONEC PRÁZDNIN

KONEČNĚ!!!Konečně jsme mohli uspořádat závody! Teda když už nás netrápila tolik opatření spojená s covidem, tak štafetu přebralo počasí. do posledního večera řed závodem hříště skrápěly přívaly deště....Ale v sobotu 28.8. dokonce nakonec i to sluníčko vylezlo a vše tak klaplo! Užili jsme si skvělý den pod taktovkou Anetky Obrusníkové. Její parkury byly ušity na míru jak nulkařům nebo psím seniorům, tak superrychlým trojkám. Během dne jsme zvládli 10 parkurů a rozdali zvodníkům opravdu krásné ceny! Obrovské poděkování tak patří našim sponzorům!

 

Úžasné fotky od Standy tady: https://www.zonerama.com/stank/Album/7572664?fbclid=IwAR0nzGtrzh4IaMzeoZ3k7M2t8NEuObZsvDqCVTir8kiivZO_rNw4Gt81RiE

 

Děkujeme!!

 

LÉTO 2021

Letošní léto jsme se snažili si užívat do poslední minuty a nebylo tak moc času na aktualizace našich webovek. Je tak čas to napravit:

Tábor s Nikol Banotovou

V červenci byl čas na již tradiční tábor agility pod vedením Nikol Banotové. Perfektní 4 dny plné běhání jsme si užili a neskutečně se zase posunuli dále. Uteklo to až moc rychle :-( Nikol z nás dokázala vymáčknout neskutečné věci, nakonec si většina našich týmů s jejími mnohdy velmi zapeklitými a hodně běhavými parkury poradila. Hned jsme domluvili termín na rok 2022 a tak budeme v naší tradici pokračovat! Už teď se hrozně moc těšíme!

Tábor s Eliškou Dolníčkovou

V srpnu jsme v táborovém duchu pokračovali a tentokrát byl na pořadu dne tánbor s Eliškou Dolníčkovou. Na této akci nás dost potrápilo počasí, ale nejsme žádná ořezávátka a makolo se co se dalo. Protože s Eliškou trénujeme opravdu pravidelně po celý rok, mnoho našich týmů staví na tom, co už umí a dále se tak mohou posouvat. Krásně to vše do sebe zapadá a styl Elišky běhání je pro většinu našich týmů ta nejlepší cesta. I s Eliškou jsem domluvili další rok, takže ani tato tradice v roce 2022 nebude porušena!

Oběma trenérkám neskutečně děkujeme, i díky vám jsme tam, kde jsme a můžeme růst!

Letní párty psí školy

Chybět nemohla ani tradiční letní párty , kdy se sedělo dlouho do noci, grilovalo a užívali jsme si společné chvíle. Model letošního léta - dost deště a zima nám moc nepřály krz přespávání na cvičáku, ale každy si nějaký ten odvoz zařídil a tak jsme si to užili se vším všudy i tak :-) 

TRÉNINKY

I přes velké množství dovolených jsme museli občas posílit a navýšit kapacitu tréninků a instruktorů. Zájem o cvičení byl obrovský. Měli jsme taky plno prázdninových týmů, kteří si s námi v rámci svých dovolených apod. chodili zacvičit. Od září tak opět najíždíme do pravidelného režimu. 

 

Sváteční trénování 4. a 5.7.

Na neděli a sváteční volné pondělí jsme si naplánovali intenzivky pdo vedením Báry a Jíti. Plno bylo hned, dokonce se musela přidávat skupinka. Bylo to úžasné, zapojila se většina našich letošních začátečníků a všichni jsme si tak tyto dva dny na parkuru moc užili a zase o kus dál posunuli ! Děkujeme!

 

Krásné fotky od Kačky tady: https://www.zonerama.com/KatieRock/Album/7399582?fbclid=IwAR19a22HhA5YiTX65PQM_z38yARmDriG8-CaiPl30A4XKKylXOjkVOMSG9M

 

Individuálky v poslušnosti

V sobotu 3.7. Šárka s Pavlem vypsali tréninky po celý den, kdy se mohli klienti hlásit na individuální tréninky a řešit tak naplno všechny svá přání a případné problémy, Zájem o to byl obrovský a den to byl pro všechny neskutečě přínosný a náročný. 

 

Agility závody Mrtník 3.7.

Na závody na jedno z nejhezčích míst co známe, do Mrtníku, vyrazila Ivet s Amy a Miška s Miou. Ivet si to dala ještě jednou v jedničkách a za své krásné běhy si odvezla medaile za 1. a 3.místo. Miška s Miou si doběhly pro jedno bramborové umístění. Moc gratulujeme! 

Agility závody Děčín 27.6.

Jako správná parta jsme si letos naplánovali první víkendový výjezd. Protože to nebylo zrovna kousek, vyrazilo se hromadně o den dřív a přespali jsme v Děčíně v kempu. Večer se tak psoedělo a ráno jelo na parkur:-) A že se nám dařilo! Naše týmy ovládly stupně vítězů napříč všemi kategoriemi! V trojkách si pro dvě první místa doběhla Bára se Saxankou, pro 2. místo Jíťa s Minnie a pro 1.místo Láli s Hubíčkem. 3.místo v trojkách ulovil i Walter s Coudym, kteří s námi pravidelně také trénují. Ve dvojkách za nás tentokrát nikdo nestartoval, ale podmínky pro přestup si do nich splnila Ivet s Amy, které k tomu ještě získaly 2. a 3.místo. V jedničkách ještě vyběhla Miška s Miou a bylo z toho 1 .místo! 

Na své si na těchto závodech příšli i naši začátečníci. Do A0 jumpingu poprvé nastoupila Bára s Elinkou, Jíťa s Kattie, Markéta s Roxy, Lucka s Afinkou a Walter s Cesmínkou!A rozhodně se nemáme za co stydět, všichni se s parkury poprali nádherně!!!Cesmínka a Kattie si doběhli i pro své první medaile! 

Víkend to byl úžasný, všichni jsme si to moc užili! 

 

 

13.6.Agilitvínování

Do Litvínova vyrazila akorát Miška s Miou a peťka s Lady, a že se to vyplatilo! Mia s Miškousi přivezly 1.místo a splněnou zkoušku do dvojek! Peťka s Lady zas 1. a 2. místo v A3!  Gratulujeme! 

 

12.6. agility závody v Rokycanech

Do Rokycan se tentokrát vydala Ivet s Amy a odvezly si dvě třetí místa! Společnost jim v jedničkách dělala Miška s Miou a Blanka s maggie, která si také doběhla pro medaili a to pro 3.místo. S Beruškou vyběhla ještě ve dvojkách. Třetí místo patřilo i Láli s Hubíčkem ve trojkách. Všem moc gratulujeme! 

Agility závody na Doubravce v Plzni

Další závody, hurá! Tentokrát v Plzni , kam vyjela Terka na dvojky s Maggie a hned získaly 2.a 3.místo.Gratulujeme! O něco méně se zadařilo Láli s Hubíčkem, který byl za pěkného rebela a ten start po mnoha měsících si užil po svém :-D Takže diskvalifikace na sebe nenechala dlouho čekat. A aby jim to nebylo líto, basu s nimi držely Peťka s Lady a také si dovezly dvě diskvalifikace. Ale všichni si to užili!

Intenzivka s Eliškou - červen

Další den běhání s Eliškou máme za sebou. Počasí nás pěkně potrápilo, ale všichni se s tím nakonec perfektně poprali. Dorazili i nováčci, pro které bylo běhání s Eliškou a vůbec intenzivka premiérou. A dařilo se jim skvěle! 

Nyní už se s Eliškou potkáme až na našem srpnovém táboře. Bára si s ní ještě v červenci dá několikadenní certifikovaný kurz skokové gymnastiky, aby opět z jejích nových zkušeností mohli těžit všichni naši členi a klienti. Ještě jsou tam volná místa! - https://skokovagymnastika.webnode.cz/kurzy/

 

Rádio Generis a Bára s Šárkou v éteru

Projekt kynologické haly velmi zaujal i internetové rádio Generis, kam 1.6. přijaly pozvání naše instruktorky Bára a Šárka. Řeč byla o naší činnosti, výchově psů, agility a také o našem vysněném projektu! Děkujeme Mírovi Všetečkovi za fajn odpoledne a tady je podcast  k poslechu!

https://www.youtube.com/watch?v=mIuBYUYiLCMvor&fbclid=IwAR2BOU7VWpda2MrvDBk9fPXCYurx5poTNP5FN4FZRCkehID9jjHEVRbKo-o

 

PROJEKT NA KYNOLOGICKOU HALU

Kdo nic nedělá,nic nezkazí....to rozhodně není heslo, kterým bychom se řídili. Když se v našem krásném městě objevila možnost využití participativní strategie, neváhali jsme ani chvilku. Dlouho plánovaný projekt na kynologickou halu tak mohl konečně na světlo. Návrh za nás jsme zpracovali podali a teď už je to na osudu,zda to vyjde.

Nicméně nesmírně si vážíme obrovské podpory, jaké se nám dostalo! Obrovský nárust hlasů již první den po zveřejnění, sdílené napřéíč členy, přáteli, ostatními kluby...DĚKUJEME!!!Ta podpora je opravdu těžko uvěřitelné a hrozně moc si jí vážíme!!!

 

Hlasovat zatím lze nadále, každý den tak můžete náš projekt dále podporovat svým palcem! DĚKUJEME!!

https://muas.redesign.pincity.cz/navrhy/63

 

29.5. Pohár pro Bellu - hoopers závody

Konečně i náš areál trošku ožil :-) Závody a zkuošky hoopers tu uspořádala Dáša a moc se jim to zadařilo!

Fotečky zde: https://www.zonerama.com/wimmerka/Album/7308530

 

21.5.- 23.5.2021 Závody agility v Lysé nad Labem

Konečně závody!!! První, kdo od nás vyjel na závody byla Natálka Kohoutová s Kerrickem! A že se jim dařilo! Na třídenních zovodech si zlládli splnit zkoušky pro přestup do dvojek!Moc gratulujeme!!!

 

Intenzivka s Eliškou Dolníčkovou 8.5.2021

Do nové venkovní sezony jsme vlítli s plnou parádou! Abychom si zlepšili náladu po dalším zrušeném ročníku našeho Kopaninského hopu(měl proběhnout 1.a 2.5.), tak jsme si dali pořádně do těla na celodenní intenzivce pod vedením Elišky Dolníčkové. Intenzivky s ní se poslední rok stávají opravdu pravidelnými a máme štěstí, že se můžeme vidět téměř každý měsíc.

Všichni jsme si to moc užili a pořádně si zamakali. K tomu si naše instruktorka Bára s Eliškou užila celý další den při samostatném tréninku, aby se mohla učit od té nejlepší a předávat to tak dále všem našim klientům a členům. Tato spolupráce bude trvat i nadále. 

 

Z intenzivky máme krásné fotky od Terky! 

Děkujeme!

 

Pravidelné výcviky 2021

Agility tréninky vypisujeme v úterý, ve středu a ve čtvrtek v odpolednách hodinách a jeden víkendový den dopoledne, pokud naši instruktoři nejsou na nějaké akci. V týdnu se dá domluvit individuálně i dopoledne.

 

Poslušnosti jsou vypisovány v pondělí a středu odpoledne a v sobotu dopoledne.

Na vešketé tréninky je třeba se hlásit přes aplikaci dogres na tomto odkazu - https://psiskolakopaniny.dogres.cz/

Úplní nováčci se musí nejprve domluvit s jednotlivými instruktory na 1. návštěvě.

 

CVIČÍME!!!!

 

Od 19. dubna jsme plně obnovili provoz! Veškerý výcvik probíhá dle aktuálních nařízení (rozestupy,roušky apod...), ale probíhá!  Konečně :-)

Vstup do areálu NENÍ možný bez předchozí domluvy! Na veškeré tréninky je nutné se hlásit přes náš dogres, úplní nováčci se nejprve musejí domluvit s instruktory. Agility - Bára Múdra a poslušnost - Šárka Šestáková.

 

NA VŠECHNY UŽ SE HROZNĚ MOC TĚŠÍME!!

 

 

 

VEŠKERÉ TRÉNINKY  ZATÍM NE/PROBÍHAJÍ DLE AKTUÁLNÍCH VLÁDNÍCH NAŘÍZENÍ! 

Pro více informací kontaktujte přímo Báru Múdrou - agility + cokoliv co se týče psí školy, nebo Šárku Šestákovou - poslušnost.

 

KRAPICKÉ JUMPINGY 14.3. ZRUŠENY!