Novinky 2018

2018

 VÁNOČNÍ POUKAZY

I letos jsou u nás k dostání vánoční poukazy, ať už na kurz agility pro začátečníky 2019, poslušnost, hoopers, flyball,  nebo pokračovací lekce čehokoliv u nás pro členy...Více infa u Báry.

 

 

1.12. VÁNOČÍ VEČÍREK PSÍ ŠKOLY KOPANINY

Další úžasný večírek naší bandy je za námi. Škoda že to tak rychle uteklo a zase za rok:-)

Tradičně večírku předcházela členská schůzr, kdy se probralo co a jak, členi najdou kopii schůze v souborech na skupině.A pak se mohlo přejít k zábavě. Od agiliťáků a jejich vyhodnocení celoroční činnosti se inspirovala už podruhé Šárka, opět ocenila nejlšíkovnější tým a nejnadějnější tým ze svých kurzů poslušnosti. Dáša letos udělala první velké vyhodnocení hoopers týmů. Mezi nejlepší hoopers týmy zabodoval Zdeněk Straka, Klára Honomichlová a Šárka Hyťhová. Ocenila dále nadějné týmy i týmy,které si vedou velmi dobře. Tak zabodovala Terka s bígličkami, Peťka se Sisi, Janička s Eliškou, Jasnča s Aničkou a Danka s Benu. Jana Švehlů byla Dášou oceněna i jako největší pomoc a podpora, člověk,který s ní jezdí na všechny akce a se vším pomáhá.

Nejdéle trvalo vyhodnocení agiliťáků, už proto,že jich je nejvíc a letos se vyhlašovalo už počtvrté.

Výsledky zde:

A1

Blanka Hromadová a Albi – 39 b.

Lucka Trčková a Bax – 32 b.

Petra Petrů a Lady – 27 b.

Vanda Hrdličková a Keysi – 22 b.

Jana Vodrážková a Lady – 15 b.

A2

Láli Tothová a Hubert – 124 b.

Michal Vágner a Rico – 57 b.

Anna Kábová a Blue – 52 b.

Jitka Křížková a Minnie – 47 b.

Terka Wimmerová a Jenny – 39 b.

Terka Wimmerová a Maggie – 39 b.

Jana Kotounová a Kira – 20 b.

Dalka Havle a benu – 19 b.

Dáša Tabery a Apík – 12 b.

A3

Anna Kábová a Eby – 93 b.

Bára Múdra a Saxana – 87 b.

Nejvíc DIS

Anna Kábová a Blue – 14x

Láli Tothová a Hubert – 14x

Dáša Tabery a Apík - 13x

PUTOVNÍ POHÁR VYHRÁLA Láli s Hubíčkem!!

Všem výhercům moc gratulujeme. Doufám, že i v příštím roce zabojujete a postoupíte do vyšších tříd:-)

FOTKY Z VEČÍRKU ZDE

24.11. Reprezentační ples města Aše

Naše holky přijaly pozvání na ples města Aše, na který si připravily dvě dogdancingová vystoupení. Pro Peťku s Lady to byla úplná taneční premiéra. Terka s Jenny jsou už zkušené. Petka trochu bojovala s připraveným povrchem, o špatně napojený koberec několikrát zakopla a nelíbil se ani Lady. Ale zvlády svou premiéru perfektně. Jenny byla úžasná, rozhodil ji pouze nadšený potlesk diváků během vystoupení, ale rychle se na svou paničku navázala. 

Holky díky za tak dokonalou prezentaci naší psí školy!!Jste úžasné!

Celé video zde. https://www.youtube.com/watch?v=2QnraAm1o0M&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0zelolXj1j6SNqyjGrD8TmgcGDZsgBCQp-5Hm_WJ7SJmxYU6PoUOkBi1A

 

 

 

17.11.  Dvojzkoušky Kladno

Blanka s Albim, Petra s Lady a Lucka s Baxem vyrazily na poslední letošní závody, tentokrát na dvojzkoušky do Kladna. Nejvíc se dařilo Peťce s Lady, které získaly 1. a 3.místo a splnila si tak poslední zkoušku do dvojek! Blanka s Albim doběhla jednou na šestém místě a druhý běh DIS, Bax s Luckou zas řádil a byla z toho dvojnásobná DISkotéka:-) Všichni si to ale moc užili a o to přeci běží! Gratulujeme!

 

 

Canisterapie

Moc gratulujeme Markétě rennové za splnění canisterapeutických zkoušek, Larinka obhajovala po roce,Maggie zvládla premiéru stejně skvěle, obě holky na plný počet bodů. markét s buličkami je nepostradatelniou pomocnicí hlavně na  našich akcích pro děti!

 

HOOPERS a Psí škola Kopaniny v roce 2018

Konečně je tu také pár řádek od naší Dáši, certifikované instruktorky hoopers. S jejím vytížením, kdy prakticky každý víkend vede někde intenzivky nebo posuzuje závody, to opravdu trvalo,než něco sepsala:-D

 Dne 16.6.2018 se u nás v Kopaninách konaly vůbec 1.závody HOOPERS na západě Čech.Pokud nebudeme počítat ty klubové samozřejmě. Závodů se zúčastnilo 27 týmů z různých částí republiky.Z naší školy se zúčastnilo 5 týmů a 4 týmy skončily jak se říká na bedně. Byly postaveny závodní parkury HOOPERS,AGIHOOPERS a hra GAMBLER.Gratulace patří týmům Wimmerova Tereza,Švehlová Jana, Straka Zdeněk, Šárka Hyťhová...u všech těchto týmů cinkaly medaile. Poděkování za hladký a suprový průběh závodů ode patří celé bandě ž Kopanin. Děkuji

Dne 22.9.2018 se naše hoopers týmy zúčastnily závodů v Ciboušově u Klášterce nad Ohří. Z 32 závodních týmů se naše týmy opět umístily všechny mezi prvními. Gratulace patří opět Tereze Wimmerove, Zdeňku Strakovi, Šárce Hyťhové, Kláře Honomichlové a Janě Švehlové, která získala také ocenění nejstaršího účastníka závodů.Gratulejeme a děkujeme za prezentaci naší skvèlé školy.

Aby toho nebylo málo, tak se naše týmy Zdeněk Straka a Šárka Hyťhová, zúčastnily závodů Hoopers v Dobříši.I zde činily medaile.Zdeněk byl absolutním vítězem a Šárka se umístila na 3.místě.Gratuluji

Naše škola konkrétně HOOPERS Kopaniny, vyjíždí i na akce velkého formátu, kde je zastoupení všech kynologických sportů z celé ČR. Jsou to prestižní akce kam se zvou ti nejlepší zástupci.Pro nás bylo velkou ctí být součástí Psího dne v Plzni. Je to mega akce v rámci celé ČR. Úspěch byl obrovský a celý tým byl přizván již na další rok,aby uspořádal celorepublikové závody HOOPERS v Plzni. Poděkování patří Janě Švehlové, Kláře Honomichlové, Šárce Smolíkové, Šárce Hyťhové, Zdeňku Strakovi.

Kromě Plzně jsme zváni na obdobné akce například do Sokolova, Ostrova nad Ohří, Karlových Varů atd.

Naše trenérka není aktivní pouze na domácím cvičáku. Je zvaná jako instruktorka na intenzivky do Plzně,Tachova,Kladna, Klášterce nad Ohří,Berouna.Na její tréninky jezdí klienti z Karlových Varů,Klášterce nad Ohří, Plzně,Tachova a dokonce z Českých Budějovic.Přidejte se k nám a přijďte si to vyzkoušet.

 

 

Naše psí škola Kopaniny bude příští rok pořadatelem MISTROVSTVÍ ČR HOOPERS 2019 !!!

  

  

4.11. Inenzivka agility s Kristý H.

Letos poslední agiliťácká intenzivka u nás je za námí. Perfektní zakončení našeho letošního učení se:-) Kristý nás zase všechny pořádně prohnala, ukázala něco nového a vše vyšlo na jedničku. Krásně se to stihlo i s blížící se tmou, počasí taky vydrželo. Kristý děkujeme a těšíme se na příští rok!!

 

13.10.intenzivka hoopers a agility

Jedny z poseldních letošních krásných dní nelze využít lépe než na společnou intenzivku. Dopolko se hoopersařilo a odpolko agilitilo. Parádní slunečný a teplý den to byl:-) Na hoopers za Dášou přijely krom domácích i týmy z Plzně a z Klášterce. Agiliťáky pak odpoledne po parkuru pořádně prohnal Zdenda Straka a zas se plno nového naučili.  Díky všem cvičícím za účast!

6.10. Memoriál Jolany Troppové

Další závodní výjezd našich agiliťáků máme úspěšně za sebou! A nutno říct, že se nám na dvojzkouškách v Plzní více než dařilo, na medaile dosáhly naše jedničkové,dvojkové i trojkový tým.

Nejprve se stačila Bára se Saxou v LA3 disknout hned na třetí překážce,ale s druhým parkurem už si poradily skvěle a bylo z toho 3.místo s 2.nejrychlejším čase,ale bohužel jednou laťkou.

Ve dvojkách jsme měli nejpočetnější zastoupení. V SA2 závodila Láli s Hubertem, bohužel ani jim se v první zkoušce nevyhl DISk a v druhé po malém nedorozumění došlo k dvěma chybám a bylo z toho až 8.místo. ALe Hubertovo sbíhaná áčka byla naprosto precizní!!

O něco lépe se dařilo našim Mkovým týmům, kdy Jitka s Minnie doběhly na 3.a 4.místě, Terka s Jenny na 2. a 6.místě a S Maggie se DISkla za neopravenou dálku a v fruhé zkoušce byly páté.

V jedničkách jsme měli tentokrát zastoupení jen v Lku, kdy si krásné druhé místo a splněnou psotupovku do dvojek vybojovala Blanka s Albim, v druhém běhu po několika chybách skončili šestí. První zkouška byla ve znamení DISku pro Lucku s Baxem po chycení se na parádní chyták, v druhé zkuošce už jim ale medaile utekla jen o kousek, bylo z toho 4.místo. 

Všem týmům moc gratulujeme, byl to zase jednou skvělý,společně strávený den!!

 

29.9. Psí den  v Sokolově

Na této akci se představili naši hoopersáci, více info již brzy od Dáši, včetně jejich úžasných výsledků ze závodů v Klášterci nad Ohří.

 

28.9.2018 MISTROVSTVÍ ČR KŘÍŽENCŮ A PSŮ BEZ PP

Tak dlouho jsme se na tuto akci těšili,až ji konečně vypsali a pro většinu z nás v naprosto nevyhovující termín. Takže za Kopaniny nakonec jela závodit až k Mladé Boleslavi jen jedna dvojice...Ale rozhodně se nenechali zahambit!!!

Máme tak u nás v týmu 2. VICEMISTRY České republiky!!!!! 

Titul díky svým vyrovnaným výkonům získala Láli s Hubertem! Moc jim gratulujeme, hvězdám našim:-)

 

22.9.2018 - Rokycanská skočná

V sobotu jsme si zase jako pěkná banda vyrazili společně na zvády do Rokycan u Plzně. Poprvé za celé ty roky máme ze závodů dost rozporuplné pocity. Nikdy nemáme ve zvyku hodnotit posuzování rozhodčích,je to pro nás autorita a člověk na svém místě...ale tady se těch chyb kupilo hodně...nemávlé odmítačky, naopak mávlé perfektně vypracované zony, diskvalifikace týmu za dotek psa,který vlastně vůbec nebyl...no a také 1.místo týmu, který se sám  přiznal,že mu spadla laťka a rozhodčí upozornili snad úplně všichni diváci...ale to bylo v pořádku.  Takže jsme z toho byli celý den docela otrávení, i když se v příapdě nefér posouzení nejednalo o nás, byli to naši přátelé a mrzelo nás to za ně.

Tentokrát se holky spíš předháněly ve sbírání DISkoték, takže čistý DIS průstřel tentokrát zvládla Anička s Blue, Peťka s Lady i Lucka s Baxem. Většinou se nechali strhnout nějakým chytákem,či udělali úplnou kravinu, Peťka by mohla vyprávět :-D.

Medaili se dost přiblížila Jíťa s Minnie, kdy v jumpu doběhly na 4.místě. Dařilo se i Blance s Albim, kteří podávali velmi vyrovnané výkony.

Na bednu tentokrát dosáhla jen Anička s Eby ve zkoušce A3, kde si doběhly pro 3.místo a pak Bára se Saxankou, které skončily díky vyrovnaným výkonům na 3.místě v součtech otevřených běhů.

    

Všem gratulujeme a těšíme se na příště!

 

 

15.9. Druhá intenzivka agility a hersenwerku u nás

Takto kombinovaná intenzivka měla u nás úspěch už v červenci,rozhodli jsme se ji zopakovat.

Tentokrát se celé dopoledne běhalo po parkuru - rozděleno na dvě skupiny. Pracovalo se na parkuru agility a vedle na parkuru jumpingu. Naštěstí nám velikost našeho areálu a dostatečné množství vybavení dovoluje postavit tak dva plnohodnotné parkury vedle sebe. Na jednom parkuru se tak běhalo s Bárou a na druhém s Aničkou. Týmy se prostřídaly a nakonec si ještě vsichni společně zaběhali na jednom společném parkuru.

 

Odpoledne už bylo ve znamení hersenwerku s Peťulou.

   

Děkujeme za zájem a důvěru, byl to opět super den! Všichni na sobě zase pořádně zamakali!

A nakonec se zvládla i oslava Saxanky a Blue narozenin!

 

Výstavní úspěchy našich členů

Nejen po závodech, intenzivkách nebo ukázkách jezdíme...někteří naši členi jezdí i na výstavy a nutno dodat,že se jim velmi daří. 

Tady pár posledních úspěchů!

Michal Vágner a Baddík- Středoevropská výstava psů- Machův Mlýn - 1.9.2018 - třída vítězů: Výborná 1, CAC

Anna Kábová a Blue - Středoevropská výstava - Machův Mlýn - 1.9.2018 - třída otevřená: prošla mezi 6 nejlepších fen, Výborná, neoficiální soutěž: 2 nejhezčí barevná fena

Blanka Hromadová a Albi - CACIB Lipsko - Německo - otevřená třída: 25.8. -  CAC,CACIB 26.8.- CAC, CACIB

Blanka Hromadová a Beruška - CACIB Lipsko - Německo - tř.mladých - 25.8.-r.CAC.j, 26.8. - Best junior, CACj, BOS

  

 

 

 

8.-9.září Rozloučení s létem 2018

Tradiční víkendové závody na koupališti Lido jsou za námi. Po oba dny napříč všemi kategoriemi závodilo 100 týmů a naše týmy se absolutně neztratily a pořádně to o víkendu cinkalo!

V sobotu se začalo open jumpingem, poté zkoušky a končilo se open agility.V otevřených bězích se naše několikrát umístily v první desítce. Nejlépe si vedla Eby, která v konkurenci více než 40ti L psů doběhla pátá.

Zkoušky byly ve znamení plnění postupů a medailí. 

V kategorii SA1 měla premiéru Petra s Lady a hned z toho bylo 3.místo a splněná zk.do dvojek!Holky jsou na závody připravené opravdu perfektně!!V SA2 se na 3.místo probojovala Láli s Hubertem, skočené áčko je ale  bohužel stálo zkoušku.

V LA2 si poslední zkoušku do trojek splnila Bára se Saxankou díky krásnému 2.místu a v LA3 ve velké konkurenci zabodovala Anička s Eby, které doběhly na 3.místě! Sobotní den tak přinesl krásné 4 medaile!!

Z našich týmů běhala ještě Vanda s Kejsy, Dáša s Apíkem,Lucka s Baxem,Anička s Blue,Blanka s Albim a Danuška s Benu. I když na medaile nedosáhli, moc se snažili a hlavně v případě nováčků to bylo o sbírání zkušeností. Open běhy nebyly vždy úplně jednoduché.

 

V neděli se ve sbírání medailé pokračovalo, tým posílili naše Mkové dvojkové týmy a tak hned 3 medaile získali právě oni. Terka s Jenny zabodovala v open agility a doběhla na 3.místě a o místečko si polepšila ve zkoušce, kdy byla na 2.místě a má splněnou ZK do trojek. Michal s Ricem jim asistovali na bedně ve zkoušce, kde si doběhli pro 3.místo.

Opět válela Peťula s Lady, ve zkuošce si doběhli nejen pro splněnou zkuošku, ale i 2.místo!

 

Za celý víkend se vyhlašoval součet všech open běhů a kategorii L tak opět ovládly KOPANINY!!! Po loňském vítězství Báry a Saxanky to letos převzala Anička a Eby a nechaly za sebou tak desítky dalších týmů!

  

Moc všem gratulujeme, videa a fotky doplníme co nevidět!

Gratulujeme k medailovým umístěním i našim přátelům Lucce s Bessy a Pepovi se Seikem, kterým se také dařilo a pravidelně s námi trénují:-)

 

7.9.Kopaniny dětem

Dneska se u nás na hřišti konala krásná akce Kopaniny dětem. Několik desítek dětiček přijelo zahájit školní rok k nám. Čekaly na ně soutěže, hasiči, hudba a také ukázky agility a canisterapie. Agility ukázala Bára se Saxankou a Merlinkem a Lucka s Badíkem. O canisku se postarala Markéta Rennová s Meg a Larinkou a Šárka s Majdou. Fotky co nevidět! Tentokrát jsme se podíleli jen ukázkami a zapůjčením prostor. Pořadatelům díky za pozvání:-)

1.9.Závody agility v německé Zwotě

První zářijový víkend vyrazila Bára se Saxankou, Láli s Hubíkem a Blanka s Albim na závody do Německa. 

Saxanka vyběhla poprvé od operace štítné žlázy a řádila jako dřív. Ve zkoušce J2 si doběhla absolutně bezkonkurenčně pro zlato! A v A2 to bylo místo čtvrté, po odmítačce,za kterou samozřejmě mohla panička:-) 

Láli s Hubíčkem to po neštastném DISku v J2 všem ukázali v A2, které ovládli a získali zlato!

Pro Blanku a Albiho to byla závodní premiéra, takže museli v Německu odstartovat v kategorii nulek. J0 tak po latičce na poslední překážce získali stříbro, v A0 i přes jednu odmítačku to bylo zlato!

Moc všem gratulujeme a už teď se těšíme na příští ročník, kam určitě zas vyrazíme. Atmosféra i přijetí našimi sousedy bylo úžasné. Děkujeme!!

Pojďme si hrát do Kopanin s pejsky 26. srpna 2018

Poslední naše letošní akce se opět povedla skvěle. I přes špatnou předpověď i počasí vyšlo, ač jsme díky doubravskému výboru měli zapůjčen velký párty stan.

V neděli 26.8. se kolem půl čtvrté v Kopaninách na hřišti sešlo 27 závodních týmů, nejmladším dětem byly dva roky, nejstarší slečně 13 let. Soutěžilo se na několika stanovištích. Překážková dráha jen pro děti( házení míčku na cíl, rozlišování barev, chytání rybiček,slalom...), dále byly dvě paralelní překážkové dráhy, kde se po dvojicích závodilo na čas, byla připravena kreativní dílnička,kde si děti vyráběly náramky, přívěšky a jiné drobnosti. Byl k dispozici i koník, který vozil děti po celou dobu akce. Nejočekávanější byla disciplína agility s pejskem, kdy děti s vlastním, nebo většinou spíše půjčeným pejskem, absolvovaly dráhu, kterou jim nejprve ukázaly se svými psy zkušení závodníci z týmu Psí školy Kopaniny. Děti si při ukázkách vybraly pejska, se kterým budou chtít běžet a pak s pomocí našich instruktorů dráhu absolvovali na čas samy se psem. Než se vyhodnotily soutěže, děti mohly vidět taneční vystoupení s pejsky nebo si vyplnit pohádkový kvíz.

 

Vyhlašování bylo úžasné, na úplně všechny děti čekal balíček s drobnostmi a dobrotami a památeční plaketa.

Na ty nejšikovnější, nejrychlejší a nejchytřejší(kvíz) čekaly věcné ceny a krásné medaile. Díky společnosti Tesco, které nás materiálně podpořilo(velmi děkujeme panu Klepáčkovi,který to manažerce navrhl!!), tak opravdu děti měly ceny velmi bohaté. Vyhodnotily se i nejkrásnější masky.

 

Jedinou nepovedenou kategorií byla tentokrát soutěž pro maminky, jindy se nám stoly prohýbaly pod tíhou napečených soutěžních dobrot a tentokrát byla buchta jedna jediná. Tak snad se příští rok maminky polepší:-)

 

 


18.8.2018

Intenzivka agility s Kristýnou Hanzlíkovou u nás, ukázky na hasičském dni v Hranicích, intenzivka hoopers v Tachově a závody hoopers v Dobříši

Tahle srpnová sobota byla hodně nabitá, skoro každý náš člen se do něčeho zapojil, někteří toho stihli i víc najednou.

Pozvání k nám přijala zkušená a velmi úspěšná závodnice a instruktorka Kristýna Hanzlíková, která se celý den věnovala několi našim týmům a přijelo i pár přátel z jiných klubů. Trénink to byl úžasný, rozhodně nás nešetřila, zase jsme si toho plno nového odnesli a už teď domlouváme další spolupráci a tréninky!Kristý děkujeme! Stále je co se učit a každá taková akce nás posouvá o pořádný kus dopředu!

Odpoledne patřilo ukázkám hersenwerku, tancování se psy a i obyčejnému mazlení s pejsky v Hranicích u Aše. Ukázky s holkami připravila Šárka a vše dopadlo na jedničku. Diváci byli nadšení! Od nás se ukázek chopila Šárka, Peťka, Terka a Verča. Holky díky za úžasnou prezentaci naší školy!

 

A na závěr se tato sobota nesla i v duchu hoopers, kdy Dáša měla jednu z monha svých intenzivek, tentokrát u přátel v Psí škole V pohybu u Tachova. Její absolventi kurzů Zdeněk a Šárka vyrazili na závody do Dobříše a přivezli si v kategorii H1 1. a 3.místo! Gratulujeme, máte orpavdu tu nejlepší učitelku:-) 

 

28.- 29.7. - Intenzivka se Zdendou a letní párty

Jeden z prázdninových víkendů musel jako tradičně patřit dvoudenní intenzivce pod vedením Zdenka Straky a naší velké klubové akci, grilovačce spojené s přespáním na cvičáku. Sešla se nás skvělá parta, ostatně jako vždy, stihla se koupačka, noční hry i pořádné paření. Plno jídla, pití, skvělých lidí...co víc si přát:-)  Přes den nám to parádně běhalo, díky Zdendovi jsme se zas plno nových věcí naučili a zase se o kus posunuli. Děkujeme a už se těšíme na příští léto!!A stihla se i oslava Sisinky narozenin!

 

 

 

 

My a flyball

Vůbec se neflákáme!! I když u nás ještě nejsou tréninky pravidelně, vyjíždíme aspoň co to jde k našim milým přátelům z Flyvaryors! Nejvíc od nás makají Láli s Hubíkem a jde jim to už opravdu luxusně!! Saxanka už za sebou má také první trénink od operace a pomalu,ale jistě, se vrací do skvělé formy! Naposled si to s námi jela vyzkoušet i Blanka s Beruškou a Maggie, kterou si stejně jako na agi bude brát Bára. Všem to jde parádně a myslím, že ten tým brzy už seskládáme!

22.7.2018 Turnaj v poslušnosti

V neděli 22.7. uspořádala Šárka pro své kurzisty a ostatní členy psí školy turnaj v poslušnosti. Účastnilo se tak přes 15 týmů rozdělených do dvou kategorií, na štěňátka a dospělé. Soutěžilo se v několika disciplínách, ať už to bylo přivolání přes deku plnou lákadel, nebo třeba chůze u nohy za ztížených podmínek. Týmy také dostaly možnost předvést několik libovolných triků. Počasí bylo nejprve trochu nepřející,ale nakonec se to vybralo a celý závod proběhl bez deště. Všem účastmíkům děkujeme za vytvoření skvělé atmosféry, Šárce za zorganizování akce, kdy ukázala všem, že i sranda závod může být velmi kvalitně a na vysoké úrovni připraven . Vítězům gratulujeme!!

  

Majdinky oslava

Druhý rok už oslavila naše malá velká paní vedoucí Majdinka:-)Všem moc děkujeme za úžasnou oslavu na hřišti plnou dětí a nejmilovanějších tetiček a strejdů:-)

  

3.KOPANINSKÁ VOŘÍŠKIÁDA

 

Tak je to za námi, další úspěšný ročník voříškiády už proběhl. 

Letos se v neděli 8.7. sešlo celkem 24 závodních týmů. Na všechny čekala výstava, volná disciplína, překážková dráha a kvíz. přijelo i několik týmů z Německa,takže kvíz byl připraven i pro ně v němčině.

 

Volná disciplína byla plná tanečků,triků,poslušnosti. Při překážkové dráze se zažilo mnoho srandy, přebíhání plachty s pamlsky a hračkami se tradičně ukázalo jako největší oříšek pro většinu týmů. při výstavě si majitelé psů bez průkazu původu vyzkuošeli výstavní atmosféru, pejsky čekalo předvádění v kruhu nebo třeba nezbytná kontrola zubů.

 

Počasí nám opět více než přálo. Proběhly ukázky agility a hoopers,tak třeba si tyto sporty najdou mezi diváky nové zájemce:-)  Tak zase za rok naviděnou!

 

Fotky zde:-) 

 

5-6.7. Sváteční intenzivka agility a hersenwerku

Sváteční dny u nás byly ve znamení agility a hersenwerku. Pod vedením Báry a Peťky celé dva dny trénovalo několik domácích i cizích týmů. Všichni se pořádně proběhli po parkuru, plno nového se naučili a pak si vyzkoušeli hersenwerk,což pro většinu byla novinka.

 

 

Protože hlavně druhý den už byla na psech znát velká )únava, na chvíli je na parkuru vystřídali páníčci a běhalo se tak poslepu:-) 

Protože se akce moc vydařila, stejnou plánujeme na 15.září!

Děkujeme všem za účast a skvělé dva dny!

 

24.6. Seminář DogFrisbee

 

Protože to u nás pořád žije a snažíme se stále rozšiřovat naše služby,umožnit tak opravdu každému,aby si se svým pejskem našel to,co ho baví, tak si v našem nabitém kalendáři našel svůj termín i frisbee seminář:-)

Celým seminářem prováděla úžasná Míša Andrová, přijelo několik hostů a vyzkoušely si to i některé domácí týmy. Věříme, že tento sport si i zde získá své nadšence a třeba se v příštím roce dostane u nás do trvalé nabídky:-) 

 

Příprava na ZOP

Nejen naši poslušňáři,ale i několik agiliťáků má chuť zkoušet něco dále a tak se začínají připravovat na zkoušky ZOP. Pomohl jim k tomu seminář, který u nás proběhl v sobotu večer po hoopers s velmi zkušeným výcvikářem z našeho zpřáteleného klubu. Naši členi tam budou moci hostovat a na zkoušku se pod jejich vedením připravit. Moc děkujeme!

16.6.HOOPERS - není hop jako hop 

Tak je to za námi! Velká hoopersácká závodní premiéra! 

Tento sport je v české kynologii poměrně novinka, takže účast 27 mi závodních týmů je opravdu obrovský úspěch!  Účast závodníků z Klášterce, Kladna, Sokolova, Chebu a domácích členů byla tak vysoká. Akce má úžasné ohlasy a nasadili jsme tak pořadatelskou laťku v ČR dost vysoko. Rozhodčí byla naše instruktorka Dagmar Tabery, jedna z deseti certifikovaných instruktorů v ČR. Pro týmy připravila několik běhů, agihoopers, hoopers, nekonečnou rovinku a gamblera. Rozlišila to na profíky a začátečníky(týmy,které si hoopers třeba na závodech zkusily úplně poprvé). Opět se u hřiště zastavovalo mnoho diváků a neodolaly se na chvíli posadit a pejskům fandit, vyptávání oč se jedná nebralo konce. Pro děti byl k dispozici dětský koutek.

Vítězové jednotlivých kategorií si odvezli krásné ceny, od dobrůtek pro pejsky až po krásné pelíšky. Účastnický balíček dostal úplně každý účastník. Nádherné diplomy z těchto závodů taky budou zdobit nejednu domácnost.

Pořadatelsky se to zvládlo na jedničku, počasí nám přálo, technika zklamala pouze v podobě nefunkčního mikrofonu, ale Dáša má silné plíce a vše uřvala. :-) 

 

 

 

Fotky zde:

 http://janulinka33.rajce.idnes.cz/Hoopers_16.6.2018/ 

 http://janulinka33.rajce.idnes.cz/Hoopers_16.6.2018_pokrac…/

 


 

Flyball u nás

Červen v plném proudu a my se rozhodně neflákáme.Nejen že se snažíme dát dohromady vlastní družstvo, ale také se tito naši nadějní budoucíí závoďáci jezdí učit do Varů k Flyvaryors. Celý flyball si postupně bere na povel Láli s Hubíkem, která do Varů jezdí opravdu nejčastěji a jsou tak s Hubertem už nejdál, k výjezdu na závod jim chybí jen krůček. V budoucnu tak bude celý flyball jen pod její taktovkou! Poctivě se teď makat i Lucka s Badíkem a Michal s jeho Buddym. DOst dobře má našlápnuto i Blue s Aničkou. Tak snad to družstvo letos dohromady dáme:-) Bohužel nám z veškerých tréninků úplně vypadla Saxanka, kdy se její zdravotní problémy nelepšily a už se našla příčina toho všeho. Čeká ji teď odstranění nádoru na štítné žláze a všichni tak doufáme, že se včasným zásahem vše vyřeší a Saxanka se na dráhu i parkur časem vrátí!

 

Intenzivka se Zdendou

Náš nejmilejší i trenér Zdeněk Straka s námi opět strávil celý den, tentokrát první červnovou neděli. Věnoval se celkem 15ti týmům, od začátečníků po zkušené závodníky, obsazeno bylo hlavně domácími členy a dorazilo i pár hostů. Všichni se zas něco nového naučili a posunuli se dál. Celý den nechybělo množství napečených dobrot, společná grilovačka ani posezení u kávičky. Děkujeme všem za účast!

 

2.června a Vary

Výstava ve Varech je tradičně spojena se závody agility.  Z našich členů někdo vystavoval a někdo závodil. Úspěchy z výstavního kruhu si odnela třeba Peťka s Lady nebo Michal s Badíkem.

Na parkuru se nejvíc dařilo Láli s Hubíčkem, kteří po katastrofálním prvním běhu do toho dali vše, a tak ten druhý běh nemohl dopadnout jinak než zlatem a splněnou zkouškou. V medailové jízdě pokračovala i Jitka s Minnie, která jela za na posledníchvíli odhlášenou Saxanku, která se stále léčí. Holky tak své příležitosti opět využily a doběhly si v MA2 pro 2.místo.  Blue měla tentokrát trochu smolný den a byly z toho dvě diskvalifikace, kdy ta první byla kvůli nehezkému pádu na houpačce. Danuška s Benu nejlépe doběhly na 4.místě, druhý běh se jim moc nepovedl, protože se nám Danka zapomněla a jejich doběh na start byl tak velmi hektický a celý běh už tak byl zkažený. Jako poslední od nás startovala Lucka s Baxem, kteří se předvedli krásně a odvezli si 1.místo a splněnou zkoušku do dvojek.

 

 

Moc gratulujeme!

Mateřské školky

V průběhu května a června opět navštěvujeme mateřské školky i přímo u nich v budovách. Další školkou, kde na Merlinka a Saxanku čekalo 49 dětí, byla MŠ Nohova. I když počasí nám vůbec nepřálo, přednásku a praktická cvičení jsme zvládli uvnitř a na ukázky vyěhli na chvíli ven. Děkuji za pozvání!

 

27.května a hoopers intenzivka

Dáša se svýmí svěřenci velmi pilně trénuje na předváděčku na Psím dni v Plzni a na naše závody, takže uspořádala celodenní intenzivku v Kopaninách. Makalo se opravdu od rána do večera a všchni se zase kousek posunuli.

Dášša je teď v jednom kole, jako certifikovaná instruktorka hoopers už objíždí i jiné kluby a seznamuje je s tímto krásným sportem. Jen tak dál, ať si i hoopers vytvoří pořádnou základnu napříč republikou!

 

 

Intenzivka s Dášou v Klášterci nad Ohří

19.-20.kvěna a Víkend plný zkoušek

Tradičně navštěvované závody kousek od nás jsou opět za námi. Byly to naše oblíbené marjánky a víkend plný zkuošek. Tentokrát se nás moc nevyjelo, tento víkend bylo hrozně jiných akcí. Ale i tak ta naše malé skupinka ostudu neudělala a i to dvakrát cinklo. O medaile se postarala Anička, a to jednou ve dvojkách s Blue a jednou ve trojkách s Eby, kdy radost z medaile byla o to větší, že si čistým během zajistily i první zkoušku na A3CH. Tak jim držíme palce,ať jich holky jeětě dost uloví!

Dáša s Apíkem měli smolnou sobotu, kdy si ve všech bězích posbírali DISky, hlavně kvůli slalomům, které Apík jakoby nikdy neviděl...zato v neděli ve slalomech zářil, ale vždy jí odpálil kladinu, takže vždy chyba na zoně,která je rozhodně stála medaile. Stejně tak to měla i Láli, kterou o medaili a čistý běh vždy připravilo skočené áčko:-( Takže holky musí na zonovkách pořádně zamakat,taková zbytečná chyba opravdu zamrzí.

Saxanka se už nějakou dobu potýká se zdravotními problémy a bohužel to bylo znát na výkonu,laťky padaly o sto šest...ale jinak běhala opravdu krásně a poctivě. Teď holky čeká pauza a snad zdárné vyřešení zdravotních problémů.

 

 

DogFrisbee seminář v Kopaninách proběhne 23.-24.června!

Vážení a milí DogFrisbee nadšenci, srdečně Vás zveme k nám do Kopanin na vůbec 1.seminář DogFrisbee u nás se známou českou reprezentantkou a trenérkou Míšou Androvou!

Veškeré info v události nebo u Petry Korelusové!

https://www.facebook.com/events/166268647545823/

Něco o Míše:

Jmenuji se Míša Andrová a společně s mými třemi border colliemi se věnuji dogfrisbee.
Dogfrisbee je akční sport, kdy pes chytá ze vzduchu létající disky, které mu hází hráč. S Arnikou, Annakim a Džus se věnuji hlavně freestylu. Jde o sestavu složenou z různých prvků (přeskoky, odrazy od těla, různé techniky hodů atd.) na hudbu.
S Arnikou (dnes je jí 14 let) jsem vyhrála vůbec první Dog Chow Cup 2007 v ČR (seriál závodů, hlavní soutěž v ČR). S Annakim jsme letos vítězství v pohárové soutěži obhájily již počtvrté. Jsme Mistři ČR ve freestylu pro rok 2016 a na zahraničních závodech se umisťujeme pravidelně na předních příčkách. Již čtyřikrát jsme reprezentovaly na Mistrovství světa v USA. Letos jsme na tomto nejprestižnější závodě získaly bronz. Džus je ještě štěně a na závodní kariéru se teprve připravuje.
Už 10. rokem pracuji jako trenér. Vedu workshopy nejen v ČR, ale i po celém světě (Evropa, Asie, USA). To mě baví nejvíc. Ráda předávám nabyté zkušenosti dalším lidem a jejich psům.
Zdroj: http://www.czechsportguru.cz/tym/michaela-androva

 

Výlet pro MŠ Geielova

 

Stejně jako loni se i letos stává náš areál cílem dětských školkových výletů. Tentokrát k nám zavítala již dobře známá parta z Geiplovky. 

Pro děti jsme si připravily ve složení Bára,Láli, Dáša, Markéta a Lucka V. plno ukázek a zábavy. Nejprve se děti seznámily se sportem HOOPERS, kde se s Dášou ukázali Apík, Bellinka a Merlin. Na AGILITY parkuru se prolítla Saxanka s Bárou, Hubík s Láli a Apík s Dášou. No a nechyběla ani ukázka FLYBALLU v podání Saxanky a Hubíka. Děti byly nadšené, potlesk a otázky k tomu, co se dělalo,bylo  pro všechny předvádějící velkou odměnou.

 

 

 

Dáša s Bárou se pak vrhly na přípravu závodní dráhy pro děti a dětem se zatím věnovala Markéta s Megginkou a Larou. Provedla je krátce světem canisterapie a děti si mnoho věcí s holkama samy vyzkoušely. 

Po canisce děti vystřídaly na parkurech běhající pejsky a samy se vžily do jejich role. Na hoopers parkuru se utkaly 4 týmy - Saxanky,Larinky, Hubíci a Merlinci a ve společných soubojích si rozdělily medaile. 

 

Pak zbyl čas akorát na opékání buřtíků, společnou hru s pejsky a děti ještě čekla pochod zpět do Aše. Bylo to skvělé dopoeldne!Tak zase brzy naviděnou!

 

12.-13.5. Víkendová intenzivka agility s Eliškou Dolníčkovou

Luxusní víkend plný agility je za námi! Intenzivka agility, kdy se na parkuru pod vedením Elišky vystřídalo 24 týmů, od úplných začátečníků po zkušené závodníky. Všem nám to moc dalo, plno nového jsme se naučili a už teď se těšíme na nějaké další setkání! Děkujeme Eliško!!!

 

 

Navíc se v neděli opět ukázalo, jakou úžasnou kapacitu má náš plac. Krom intenzivky agility probíhal i výcvik poslušnosti a všichni jsme se krásně vešli a nepřekáželi si:-)

 

VYPSÁNA INTENZIVKA POSLUŠNOSTI !!

14.července 2018 - Přihlášení v události nebo u Šárky ve zprávě!  https://www.facebook.com/events/822634677925562/

 

Kopaninský hop pro dobrou věc - FINÁLE stein poháru 2018

Tak už je to za námi. Vyvrcholení letošního poháru agility závodů proběhlo v neděli 6.5. u nás v Kopaninách na hřišti. Počasí nám více než přálo, celý den jsme se krásně smažili. Účast byla skvělá, sjelo se mnoho závodníků, kteří běželi všechna kola, ale přijelo i několik nových. 

Tentokrát byl na programu 2x OPEN a jedna ZK. Bodáky do poháru se rozdělovaly za otevřené běhy a tentokrát v dvojnásobné hodnotě. Řádně to tak zamíchalo s výsledky a bylo to napínavé až do konce. Nakonec to dopadlo tak, že v kategorii S bylo pořadí následující: Zuzana Sobková a Lila - 158 b., Pavel Henzl a Adélka - 157 b., Milena Mašková a Kaarlec - 145 b., kategorie M - Míša Butalová a Karinka - 174 b., Alena Krejčová a Afrodite - 154 b., Gabriela Považanová a Hugo - 140b., a kategorie L - Nikola Demeterová a Gray - 138 b., Ivča Vošahlíková a Ozzy - 136 b. a Míra Ludík s Aramisem 118 b.. Absolutní vítězkou se tak stala Míša s Karinkou, GRATULUJEME!!! Celkové bodování dáme co nejdříve do sekce přímo pod kopaninský hop tady na stránkách.

Ale teď zpět k organizaci. Závody nám pískal náš oblíbený Tonda Grygar, parkury stavěl skvělé, každý si krásně zaběhal. Kantýna jela na 110 procent, pomocníci kolem parkuru, žádné prostoje, vše se řešilo okamžitě. Cen bylo hrozně moc, na videjku se shrhutím už se pracuje!

Z našich týmů si premiéru dala Jana s Eliškou a Lucka s Baxem. Oba týmy se s tím statečně popraly. Medailisti  v řadách domácích týmů se  i tentokrát  našli, ať už se o zlato postarala Láli s Hubíčkem, kteří k tomu přidali i splněnou postupovku do trojek, druhá místa získali Vanda s Keysi a Michal s Ricem a ještě dvě medaile za 3.místo přidal opět Míša s Ricem  a Jana s Lady. I všichni ostatní předváděli skvělé výkony, mnohdy ta medaile utekla jen o chlup. A kdo fakt nezaběhl nic, aspoň pobavil diváky a dokázal si ze svého běhu udělat orpavdu srrandu:-) A o tom to přeci je!!

Naše banda se opět ukázala jako opravdu spolupracující skupina, kdy se každý mohl na každého stoprocentně spolehnout a vše šlapalo jako na drátkách. Opravdu jsme závod od závodu sehranější a zkušenější. 

Teď si dáváme kratičkou pořadatelskou pauzu, objedeme pár závodů jinde, dáme si pár intenzivek u nás a jako pořadatelé se opět ukážeme v červnu při našich hoopers závodech!

VIDEA A VÍCE FOTEK JIŽ BRZY!

fotečky od Míši Vágnera: https://www.zonerama.com/mvagner1/Album/4302780

 

Poslední kolo STEIN poháru je tady!!!

Intenzivka agility a hersenwerku

Protože se nám tábor naplnil jen z části a to hlavně zájemci o agility, ztrácelo to tak původní smysl, kdy šlo o kombinaci všeho možného, hlavně o kombinaci s hoopers....Zatím na to nejspíš nedozrál čas...tak třeba za rok...Ale protože agiliťáků mělo zájem hodně, tak aby o to úplně nepřišli, vypisujeme dvoudenní intenzivku na svátky - tedy 5.-6.7.! Přihlašování u Bára či v události na FB.

Bude propojená s hersenwerkem, více info v události!

https://www.facebook.com/events/1215316848571312/

1.5. Hoopersování v Hradci

Dnes vyjela naše instruktorka Dáša Tabery na seminář HOOPERS do Probluzu u Hradce Králové. Trénovala je osoba nejpovolanější-zakladatelka a guru hoopers v ČR Lenka Wami Blachová.V ČR jsme jako Psí škola Kopaniny a Hoopers Kopaniny jednou z pouhých 5 základen,které opravdu aktivně pracují a  dle trenérky a přednášející jsou naše týmy jasnými vítězi nadcházejících závodů a jediní, kteří mohou rovnou do trojek.(ze 4 kategorií a pak už jsou pouze šampioni). Dášu doprovodili její nejpilnější "studenti" Zdeněk Straka a Klára Honomichlová. Všichni si tento den moc užili a načerpali plno nového.

Tak neváhejte a přijedete se k našim hoopersákům, patří opravdu k TOP špičce v České republice!!! Učit se tak budete od opravdu té nejlepší možné instruktorky!

29..4. Další procházka Aší

Nejen agiliťáci dnešní den využili ke vzdělávání a makání na sobě, ale také monoho týmů z naší poslušnosti. Pod vedením naší skvělé instruktorky Šárky proběhla další sociálizační procházka městem.

Na této procházce se sešla opravdu skvělá parta, háravka, štěňata, psí puberťáci i rozumní dospělí psí učitelé. Pracovalo se hlavně na sebeovládání, trpělivosti, psí komunikaci a hlavně na práci s vodítkem.

Tyto procházky si získávají stále větší popularitu a budeme se jim tak u nás nadéle věnovat! Veškeré informace získáte u Šárky.

 

29.4. Intenzivka s Katkou Malačkovou v Ejpovicích

Protože nikdo nechceme zakrnět a pořád se chceme učit něco nového, jezdíme na intenzivky:-)Tentokrát vyrazila Bára se Saxanou a Anička s Blue do Ejpovic na intenzivku, kterou vedla Kačka Malačnová, vicemistryně světa v kategorii medium v roce 2017!

Dopoledne to bylo parádní, pořádně jsme si zaběhaly a vyzkuošely zase něco nového:-) Děkujeme Kačko za super trénink!!

 

V nejbližší době nás čeká intenzivka pod vedením Elišky Dolníčkové na našem cvičáku a pak další pod vedením našeho milého Zdenka Straky!

 

Flyball

Tak už máme konečně i překážky a vrhli jsme se do tréninku naplno! Zatím cvičíme jen v kruhu našich členů, od léta už se k nám snad budete moci přidat i vy ostatní, kteří se o to zajímate. Veškeré informace získáte u Báry - kontakt v sekci kontakty.

Samozřejmě se řídíme heslem, že nikdo učený z nebe nespadl a nadále tak jezdíme do Varů k úžasným Flyvaryors a učíme se od nich! Děkujeme!!!

 

Cvičíme, cvičíme,cvičíme...

Už v dubnu je kapacita cvičáku pěkně našťouchaná a od května bude ještě víc:-)) Tak se nebojte přijít, v naší široké nabídce si najde něco každdý:-) A to ještě zdaleka nekončíme...

 

PONDĚLÍ - agility začátečníci

ÚTERÝ - agility individuál, agility - závodníci A2+A3, hersenwerk

STŘEDA - agility pokročilí, poslušnost

ČTVRTEK - agility pokročilí, agility individuál, hoopers

PÁTEK - agility začátečníci

SOBOTA - agility všichni,flyball

NEDĚLĚ - hoopers, poslušnost

 

Na přesné časy a možnost se přijít podívat na trénink se domluvte s jednotlivými instruktory - kontakty v sekci Kontakty:-) 

Velká jarní brigáda 14.4.2018

Jaká jsme úžasná parta, která za to umí opravdu vzít se opět ukázalo, když byla svolána dobrovolná brigáda. Jak známo, ani naši členi u nás nemají žádnou povinnost se těchto akcí účastnit, vše je v rámci dobrovolnosti, kdy za svou účast získavají určité benefity.

Sešlo se nás během celého dne více než 20 lidí, kdy každý za to opravdu pořádně vzal a výsledek tak na sebe nenechal dlouho čekat. Domečky dostaly novou fasádu, plac u šárky byl kompletně orpaven, byla opravena a zavřena další z budov,aby ji bylo možné využívat, shrabalo se co bylo třeba a hlavně, začlo se budovat pevné oplocení!!Na straně od silnice už tak je plot a zavřena je ještě jedna další strana. Teď už jen čekáme na materiál a co nevidět budeme pokračovat dál:-) Nemohlo chybět společné opékaní buřtů, posezení u kávy a něčeho sladkého...pejsci,kteří doprovodili své páníčky, si užili den plný her a lítání...

DĚKUJEME VŠEM ÚČASTNÍKŮM!!! 

 

 

 

Velikonoční závody v Mariánských Lázních 1.4.

Tradiční závody, které si nemůžeme nechat ujít! Letos se neběhalo na Lidu,ale na fotbalovém hřišti ve městě, ale to nikomu nevadilo:-) Jen ty krásné procházky kolem Lida nám chyběly. 

Vyrazili jsem ve složení Bára se Saxou, Anička s Eby a Blue, Danka s Benu, Láli s Hubíkem a Terka s bígličkami. A výprava to byla více než úspěšná!!Do Kopanin putovala jedna medaile z trojek a 5 medailí s dvojek!!

Moc gratulujeme Báře a Sax ke 3.místu, Aničce s Eby k 2.místu, Láli s Hubíčkem k 1. a 3.místu a Terce ke dvěma třetím místům s holkama,které si tak medaile pěkně rozdělily:-) 

  

Trénujeme venku agility :-)

Tak jsme konečně zpátky venku na cvičáku!!!Hurá! Od pondělí 26.3. tak už běháme na hřišti!

 

 

 

SOCIALIZAČNÍ PROCHÁZKY

Od ledna 2018 pořádáme jednou měsíčně socializační procházky, ve kterých se pod vedením Šárky zaměřujeme na ruch města, chování a cvičení ve skupině a trénujeme základní ovladatelnost. V budoucnu bude tato akce vždy dopředu avizovaná a krom našich kurzistů se budou moci účastnit i hosté.

Pár foteček z březnového cvičení.

 

 

 

18.3. Naše závody - 2. kolo STEIN poháru

Tak to máme za sebou. Úžasné 2. kolo námi pořádaných závodů v hale v Chebu, v resortu Stein. Řádně přituhlo, takže povrch byl parádní. Všichni si ho opravdu hrozně moc chválili, nikdo se nebořil a běhalo se opravdu luxusně. Také parkování bylo o sdost jednodušší, nikde kila bláta. Jediné co, technika dostávala mrazem řádně zabrat a naši pomocníci a někteří závodníci, kteří tu trávili celý den,taky promrzli na kost. Aspoň že se bylo kde zahřát, restaurace byla otevřená a tak si každý mohl zajít do tepla na něco dobrého, pokud tedy nevyužil náš malý halový bufet plný sladkých dobrot:-) 

Tentokrát jsme na pískání oslovili rozhodčí Vlaďku Čištínovou a byla to skvělá volba.  Krásné parkury a výborná atmosféra provázela celé závody.

Z našich týmů si nejlépe vedli dvojkaři  a tak náš tým získal aspoň č medailová umístění, V Mkách to byl Míša s Ricem a Terka s Maggie, kteří si rozdělili 2.a 3.místo, a v Lkách Anička s Blue a Danka s Benu, které na tom byly stejně. I ostatní týmy se moc snažily a u každého týmu si rozhodně najdeme nějaký ten úžasný okamžik a krásnou práci, i když z toho byl třeba nakonec DIS. Hlavní je si to společně s našimi miláčky užívat!!! Kompletní výsledky v sekci výsledky! 

A nový stav bodů do poháru pod sekcí pořádáme:-)

Fotky a videjka dodáme:-)

Já děkuji všem za pomoc, bez vás všech by nám to tak neklapalo!! Vše už jsem vám napsala na FB...ale tak i tady!Jsme ta nejlepší banda!!!DÍKY!!!

Bára

Jarní poslušnosti

Poslušňáři si užívají ještě poslední dny,kdy mají cvičák jen pro sebe:-) Za chvíli se k nim vracíme s agility, hoopers a nově i hersenwerkem a flyballem!!

 

 

11.3. Trénink agi v Německu

Už se všichni těšíme na tréninky venku,ale tak naposledy jsem si ještě v letošní zimní sezoně potrénovali pod střechou:-) 

 

10.3. Zakončení hoopers kurzu hala 2018

Svůj první halový kurz hoopers zakončila Dáša malými závody. Připravila si pro své týmy několik disciplín a vyhlásila několik kategorií. Všichni si závody moc užili i díky ochotě svých parťáků ze skupiny, kdy po úraze pejska mohla jedna z holek běhat s pejskem půjčeným, a tak si vše také užít.

Moc se to povedlo a závody tak byly krásnou tečkou za halovou sezonou.  Teď krátká hoopers pauza a jedeme dál od dubna už venku v KOPANINÁCH!

 

 

 

24.2. Zakončení halových sobot pro agiliťáky v Chebu

Tak opět jsme se rozloučili se cvičením v hale v Chebu. Jako vždy nemohly chybět malé závody, na které jsme pozvali i naše přátele. Na start se postavilo 15 týmů, z toho 12 domácích.

Závodníci si vyzkoušeli hlavně samé netradiční disciplíny. Čekal je parkur bez ukazování, kdy museli běhat s rukama za zády, poté bez mluvení, kdy nesměl pejsek dostávat povely. Protože nezbytnou součástí práce na parkuru je start, čekala je soutěž v odložení s použitím rušivých elementů(hračka, pohyb, povely na překážky poblíž psů). Také si pak všichni rozlosovali pejsky a každý tak běžel jeden běh s jiným pejskem. Mezi ty tradiční běhy pak patřila tuneliáda a jeden vlásenkový jumping.

Všichni si to užili, většina disciplín byla opravdu plná vtipných momentů, a tak jsme si všichni život o nějaké ty roky díky zdravému smíchu prodloužili.

Na vítěze čekaly medaile a drobné balíčky. Všem tak moc gratulujeme!!

 

18.2. Závody Nosorožci na sněhu

Někteří už podruhé,jiní letos poprvé, vyrazili do berouna do haly na dvojzkoušky agility. Rozhodčí byla Vendula Hausnerová, s kterou se třeba Bára s Aničkou potkaly už před několika lety na intenzivce. Parkury stavěla opravdu krásné a naše dvojkařky se tak pěkně zapotily.

V Lkách běhala Bára se Saxou a Anička s Blue. Saxa v prvním běhu ošulila všechny zonovky a doběhla tak až bna 10.místě,takže v druhém si po špatném startu holky udělaly vše tréninkově a pochváleným áčkem se cíleně diskly. Blue makala krásně,ale měla v závěru ve výsledcích zapsáno více chyb a tak byla odsunuta až na 11.místo.

V Mku závodila Terka s Maggie a Jitka s Minnie. Minnie tradičně bohužel bojovala s houpačkou, i když jejímu tréninku holky věnují orpavdu hodně času. Bylo z toho tak nejlépe 8.místo. Terce s Maggie se dařilo a doběhly si holky na krásném 6.místě.

V Sku běhala Láli s Hubíčkem, ti se vždy zvládli neštastně DISknout a Eva s Aschou, které dovezly 3.místo.

Gratulujeme všem!

 

28.1. - 1.kolo KOPANINSKÉHO STEIN POHÁRU

 

 

Tak máme za sebou další pořadatelskou premiéru. Tentokrát šlo o pořádání halovýých závodů agility v krásném resortu Stein u Chebu. Místo perfektně dostupné z dálnice, s krásnou jezdeckou halou s prostornou tribunou, fajn okolím na venčení a dobrou restaurací. Co víc si přát. Sešlo se nás opravdu hodně, prakticky přiložil ruku k dílu každý z našich členů a byl tak zajištěn opravdu hladký průběh zýávodu. Ohlasy jsou po závodech super, jediné výtky padají k náročnějšímu povrchu, jakým písek v hale byl. Ale aspoň už víme, na co se připravit a jak do března pořádně zamakat,ať jsou ty výkony na písku zase o něco lepší:-) Všem členům a dalším pomocníkům tak děkujeme!

 

Zvládli jsem to nejen jako pořadatelé,ale také jako závodníci, Mnoho z nás si na často zapeklitých parkurech skvělého Tondy Grygara doběhlo pro medaile a splněné zkoušky.

V LA2 se dařilo našim paním "vedoucím" Báře a Aničce, které se Saxou a Blue jako jediné doběhly zkoušku LA2 a podělily se tak o 1. a 2.místo.

Ve dvojkách svými stabilně vyrovnanými výkony na 2.místě doběhl i Michal s Ricem, a v Sku Eva s Aschenkou na místě třetím.

 

Jedničky se také nenechaly zahambit. Jana s Kirou si doběhly pro 3.místo a přidaly k tomu dvě splněné postupové zkoušky, Verča s Perličkou doběhla jednou na 3.místě se zkouškou a v Skách si pro 2.místo a zkoušku doběhla Vanda s Keysi.

 

Všem moc gratulujeme a držíme palce, aby i na 2.kole v březnu naše týmy válely a přidaly další medaile!:-)

 

Fotky a videa budou co nevidět.

 

Máme vlastní box na FLYBALL !!! Děkujeme za pomoc se sháněním boxu Flyvaryors!

 

21.1. Bonitace

Gratulujeme Aničce ke splnění všech podmínek k uchovnění Blue!

Foto V. Tvrdá

 

21.1. Kokosy na sněhu

První letošní výjezd na závody agility máme za sebou! Do Berouna si jela zazávodit Evča s Aschou, Láli s Hubíkem, Jitka s Minnie a Dáša s Apíkem. Bára se Saxou kvůli úrazu nakonec musely účast zrušit.

Rozjezd sezony to byl více než parádní, holky domů dovezly 2 medaile! Hubík s Láli za 2.místo v SA2 zkoušce a Evča s Aschenkou místo první!!!

 

Moc gratulujeme!!