Novinky 2016

2016

 

SVÍTÍME!

Stále se snažíme zkvalitňovat naše služby, zázemí a prostory pro výcvik. Od prosince je cvičák osvětlen a proto už nejsme omezeni brzkým stmíváním!

POUKAZY

Blíží se Vánoce a nevíte, čím obdarovat své přátele? Nabízíme možnost zakoupení poukazů, ať už na nové kurzy poslušnosti a agility, které v roce 2017 budou probíhat, tak na předplacení pokračovacích lekcí i stávajícím cvičícím týmům.

 

POSLUŠNOSTI  POKRAČUJÍ!!

Kurzy poslušnosti stále pokračují venku, tady se pauza,jako u agiliťáků, nekoná. Kurzy agility se přesouvají na leden - březen do haly do Chebu.

 

  

  

ZÁKLADY SOUŽITÍ SE PSEM

Majitelům temperamentních a živých pejsků nabízí Šárka jednorázové BEZPLATNÉ KONZULTACE zaměřené na základy soužití se psem týkající se výchovy a výcviku. 

Zájemci o intenzivnější práci se psem poté mohou pokračovat v naší Psí škole Kopaniny.

V případě zájmu kontaktujte naši instruktorku Šárku!

 

Předvánoční večírek a vyhlášení nejlepších týmů v agility za rok 2016

 

Každoroční posezení spojené s vyhlašováním nejlepších týmů je za námi. Letos jsme se opět sešli v salonku v Tangu v Chebu a odpoledne si parádně užili. Vyhodnoceno bylo letos několik kategorií. Opět se vyhodnocovaly kategorie A0, A1, A2, k tomu letos nově přibyla i kategorie DĚTÍ a 50+.

Peťka opět připravila úžasná videa, odkazy máte zde:

 

CO SE NEPODAŘILO...

https://www.youtube.com/watch?v=S-bUvyASLSs&t=43s

CO SE NAOPAK PODAŘILO:-)

https://www.youtube.com/watch?v=ySJw99pLyzg

 

A CO VŠE JSME V ROCE 2016 DĚLALI!

https://www.youtube.com/watch?v=9mqmhw60b9I

 

Teď dáváme trochu tréninkovou agility pauzu,aby si pejsci i páníčci po náročné sezoně odpočinuli a v lednu se opět uvidíme:-) Tentokrát na zimních halových trénincích. Poslušnosti jedou venku stále dál!

 

  

 

 

VÝSLEDKY

POČTY MEDAILÍ ZA CELÝ TÝM

 

56 ks za rok 201

z toho

17 x ZLATO

21 x STŘÍBRO

18 x BRONZ

 

Celkem 13 závodů

 

 

BODOVÉ HODNOCENÍ

 

A2

Anna Kábová a Eby – 187 b.

Bára Múdra a Saxana – 94 b.

Petra Petrů a Sisi – 66 b.

Anna Kábová a Merlin - 54 b.

Bára Múdra a Merlin - 27 b.

Anna Kábová a Saxana - 23 b.

 

 

A1

Danka Havle a Benu – 94 b.

Michal Vágner a Rico – 87 b.

Markéta Brožová a Lara – 69 b.

Katka Hroníková a Kačenka – 60 b.

Katka Tauschová a Charlie – 51 b.

Dáša Tabery a Apík – 42 b.

Ivča Havlová a Scretchy – 34 b.

Dáša Tabery a Bella – 28 b.

Gabča Farářová a Charlie – 23 b.

Jitka Wernerová a Apík – 23 b.

Terka Wimmerová a Meggie 15 b.

Terka Wimmerová a Jenny – 10 b. 

 

A0 – Začátečníci

Eva Kiefer a Ascha – 40 b.

Michal Vágner a Badík – 26 b.

Láli Tothová a Hubert 23 b.

Anna Kábová a Blue - 18 b.

Jana Kotounová a Ája a Kira – 18 b.

Lenka Benešová a Laila – 15 b.

Danka Havle a Phoebe – 10 b.

Kačka Hroníková a Bebe – 10 b.

Lucka Dlouhá a Frankie – 10 b.

Terka Filipčíková a Jessy – 9 b.

Jitka Wernerová a Puňta – 8 b.

Lenka Benešová a Magika – 8 b.

Jitka Křížková a Minnie – 4 b.

Vanda Hrdličková a Keysi – 4 b.

Alice Žůrková a Hugo – 4 b.

 

Děti

Gábi Farářová a Charlie

Terezka Filipčíková a Jessy

Vanda Hrdličková a Keysi

 

Nejúspěšnější tým kat. 50+

rok 2016

Dáša Tabery, Apík a Bella

 

PUTOVNÍ POHÁR

2016 - Anna Kábová a Eby – 187 b.

 

 

 

 

 

29.-30.10. Mezinárodní výstava psů Praha

My jsme si užívali jeden z posledních agility tréninků v letošním roce a Míša s Badíkem reprezentovali na výstavě v Praze! A opět více než úspěšně! Domů si vezou  mnoho ocenění! Více v sekce výsledky.

22.10.Poslední letošní intenzivka

Letos už naposledy jsme si zaběhali pdo vedením Zdeňka Straky a opět to byl neuvěřitelně přínosný den plný běhání. Zapeklité sekvence, plno různých řešení...no a bohužel i horší počasí. Ale my jsme se nedali a celý den zvládli v pohodě! Zatopilo se v chatičce a kdo neběhal,se mohl zahřát čajíčkem u kamen. Oběd byl zas hromadný ve znamení buřtguláše a kulajdy. Tentokrát se k našim členům přidal i Walter s Coudym ze Sokolova a těšíme se,až se přidají i příště. Další společná běhání po Zdendovo taktovkou budou pokračovat i příští rok:-) Už teď se těšíme:-)

 

  

  

  

 

Na intenzivce byla možnost posbirat posledni bodíky do našeho agility poháru .Jak to vše dopadlo, se všichni dozví na vánočním večírku:-)

8.10.Rokycanská skočná

Posledními letošními závody byla již tradičně Rokycanská skočná.Počasí sice nebylo úplně ideální,ale to nám nevadilo,nejsme z cukru:-) Na závody vyrazila jen Bára se Saxou,Anička s Eby a Dáša s Apíčkem a doprovod dělal Merlík a Blue.. Parkury Jitky Marouškové byly velmi technické a prověřily připravenost týmů ve všech kategoriích. Závody začly otevřeným jumpingem,v Sku se Dáša bohužel diskla na outu. Ebynka v Lkách doběhla na 5.místě a Saxanka na 2.MÍSTĚ! Ve všech velikostních kategoriích měla lepší skore rozhodčí, v kategorii M dokonce nedokončil její zapeklitý jumping nikdo...Nám se ale parkur i přes veškeré nástrahy moc líbil.

Jedničkové zkoušky krásně zvládla Dáša s Apíkem,jednou to sice byla diskvalifikace,ale jednou skončili těsně pod stupni vítězů, a to na 4.místě.

Ve dvojkách si Anička s Eby doběhly pro 7.místo a jednu diskvalifikaci a Bára se Saxankou pro 5. a 8.místo.

Všechny parkury byly pořádná výzva a my, i přes pár nasbíraných chybiček nebo odmítačrk, máme radost z našich výkonů opravdu radost. Ať už šlo o krásný náběh do slalomu, zony,řešení zapeklitých úseků,zvládnutí naplánovaných otoček...super den prostě:-)

 

 

7.-8.10. Maďarsko Komárom 2016

Michal s Baíkem vyrazili na výstavy do Maďarska a přivezli si ocenění nejvyšší!!! Moc gratulujeme!!!

 

24.9.Memoriál Jolany Troppové

Poslední zářijový víkend patřil opět závodům agility. Tentokrát si zaběhat vyrazily jen naše instruktorky, Bára, Anička a Peťula.  Závody v Plzni na Doubravce už se nám líbily loni,tak jsme neodolaly ani letos a rozhodčí Katka Lerlová nás v chuti na tyto závody vyjet, jen utvrdila. 
Dařilo se všem a to parádně! S dvojkovým parkurem v kategorii small se Peťula se Sisi popasovaly na výbornou, v konkurenci mnoha mnohem větších psíků si čistým během doběhly pro 5.místo! Bohužel je limitoval čas a za překročení času přilítlo pár trestných bodíků...V druhé zkoušce se holky trochu zamotaly u slalomu a nasbíraly odmítačky,takže z toho byl DIS. V  kategorii large běhala Bára se Saxankou a Anička s Eby. Ebynka si dvěma nádhernými čistými běhy vždy doběhla pro medaili, obě dvojkové zkoušky dokončila ale bohužel s  drobnou časovou ztrátou a proto za jejich 1. a 2. místo nemohla být splněná postupovka do trojek. O postupovku do trojek jedním odmítnutím přišla i Bára se Saxankou, které si rychlým během doběhly pro 3. místo, bohužel právě s jednou odmítačkou. Na splnění postupovky totiž nestačí být na bedně,ale je potřeba právě i nulový počet trestných bodíků...Druhá zkouška jim přinesla místo osmé.
Posledním během byl open jumping, Sisi si v konkurenci 32 týmů small doběhla opět čistým během pro 12.místo! A v large kategorii kralovala Bára se Saxankou, a to doslova. V konkurenci 55-ti psů si doběhly pro ZLATO!  Pro Aničku a Eby se bohužel stala osudnou překážka mimo pořadí a znamenalo to diskvalifikaci.
Závody to byly parádní, krásné místo, fajn organizace, opravdu nádherné parkury...Pro Sisinku to letos byly závody poslední, čeká ji operace druhé nožky,tak jí držíme palce,aby se z toho opět tak rychle vzpamatovala a příští rok to v SA2 všem ukázala!!
 
 

 

 

SPOLUPRÁCE S MĚSTSKÝM DOMEM DĚTÍ A MLÁDEŽE SLUNÍČKO

 

Slavíme...

Další narozeninová párty je za námi:-) Tentokrát bylo oslavenců hned několik, protože v září má narozky plno našich čtyřnohých parťáků...Slavila Saxanka, Blue a Monty, chyběla jen Larka, tak té přejeme vše nej aspoň takto:-)

 

 

17.9.Voříškiáda Aš

Na voříškiádu ,kterou pořádalo ZKO Aš, vyrazila naše Terezka s Jessy a holky rozhodně ukázaly, jaké jsou jedničky  a reprezentovaly nás opravdu parádně! Z voříškiády si přinesly 1. místo za krásu a 3. místo za šikovnost! Gratulujeme!

 

 

3.-4.9. Rozloučení s létem

První zářijový víkend jsme trávili v našich oblíbených Marjánkách, kde na koupališti Lido proběhly tradiční závody Rozloučení s létem. Na závody po porodu vyrazila Bára se Saxankou, Anička s Eby,Peťka se Sisi, Gabča s Chárlím, Danuška s Benu a na jeden den vyjela i Kačka s Kačenkou,také pár týdnů po porodu. 

 

V sobotu na medaili dosáhla Bára se Saxankou, které si ve zkoušce A2 z třiceti startujících doběhly pro 2.místo a přidaly k tomu splněnou postupovku do trojek! V otevřených bězích se z padesáti startujících umístily na 14. a 10. místě. Anička s Eby také doběhla všechny běhy, a to takto - ve zkoušce 5. místo a v otevřených bězích dvakrát 7.místo. Výborně si s parkury poradila i Peťka se Sisi, kdy se tahle pr´dola nenechala zahambit a v otevřeném běhu dolítla pro krásné 11.místo z 35 psů a ve zkoušce pro 6.místo. Takže ve dvojkách to byl moc úspěšný den!

  

V jedničkách holky v sobotu trochu bojovaly, Dankas Benu si doběhla dvakrát pro DIS, dlouhá netrénující pauza byla znát. Gábinka s Chárlíčkem sice předvedli krásné čisté běhy, ale bohužel Chárlího rozvážné tempo a vystavování se na kladině je stálo moc velkou časovou ztrátu a nevešli se do času a byly z toho tak tři diskvalifikace.

 

 

V neděli medailovou štafetu převtzala Anička s Eby, kdy si ve zkuošce doběhly pro 3.místo a také přidaly splněnou zkuošku! Jinak v otevřenýh bězích to bylo opět 7. místo a jedna diskvalifikace. Bára se Saxankou zkuošku nedoběhly,byly diskvalifikované a otevřené běhy doběhly oba a to na 22. a 9. místě. Sisi se rozparádila o moc víc než v sobotu a zaspání paničky je stálo diskvalifikaci v otevřeném běhu a přidaly jednu i ve zkoušce. 

 

Gábinka s Chárlíčkem opět bojovala s časy,takže opět si doběhly, nebo spíš došly pro 3 disvalifikace :-( Na těch časech budou muset trochu zapracovat...přitom po pláži a za fenečkama Chárlíček lítal jak o život...Danuška s Benu tentokrát doběhly oba běhy, v kterých odstartovaly, ve zkoušce A1 to bylo 5. místo a otevřeném běhu 26.místo. Káťa se po pauze vrátila na parkur s plnou parádou, bohužel slibně rozjetý běh skončil jejím pádem, kdy než se vzpamatovala, Kačenka už byla na jiné překážce a ve zkoušce A1 se holky také diskly,ale i tak se moc snažily. Celou neděli nám poctivě fandila i Jíťa s Minnie,které určitě příští rok už také na závodní parkur vyběhnou:-)

 

Celý víkend nám moc přálo počasí a všichni jsme si to moc užili! 

 

Fotky od Kačky zde: https://www.zonerama.com/hronikova1/Album/2024125

 

Fotky od Lukáše zde: https://www.zonerama.com/Agility/Album/2014272

 

VIDEA 

Benu  Sisi  Eby  Saxana  Charlie   Kačenka

 

 

20.-21.8. Intenzivka se Z.Strakou 

Předposlední srpnový víkend byl u nás v Psí škole ve znamení agility a učení se něčeho nového. Čas si na nás celý víkend udělal zase Zdeněk Straka a věnoval se celé dva dny velmi intenzivně jak závodníkům,tak i našim začátečníkům. Všichni se naučili opravdu plno nového! Intenzivku zvládly s pomocí ostatních i naše čerstvé maminky Kačka s Bárou, vždy se našla nějaká ta hodná tetička,která chvíli pohoupala nebo pochovala,když se holky proháněly po parkuru a začly opět ladit formu po několikaměsíční pauze. Na parkuru si parádně vedli i ti nejmladší psíci, první intenzivku má za sebou Anička s Blue a naučily se toho vážně požehnaně. Premiéru na podobném výcvikovém víkendu má za sebou i Jíťa s Minnie, Jana s Kirou, Lucka s Frankiem, Vanda s Keysi, naše nová členka Romča s Montym a prvně se intenzivky kromě Rica účastnil i Míšovo Badík. Celkem se za sobotu na parkuru vystřídalo 14 dvojic a v neděli o jednu dvojici méně. Velmi rekreačně si zaběhal i Merlík, který je stále v rekonvalescenci po úraze, kdy probíhá zkušební léčba,jestli se nakonec s klidnějším režimem obejdeme bez operace. Zaběhl si vždy kus parkuru na Sku a nutno říci, že po víkendu vůbec nekulhal:-)Že by se svítalo na lepší časy?  

   

Páteční i sobotní večer patřil společnému posezení,několik týmů v areálu přespávalo ve stanech a víkend si tak užilly opravdu s plnou parádou. Velké poděkování patří Leničce, které patří areál, v kterém můžeme fungovat a využívat skvělé zázemí s chatičkou,kde nechybí kuchyňka ani posezení.

Nedělní odpoledne patřilo malým klubovým závůdkům, kde se ukázalo,kdo se co za víkend naučil.  Pro všechny bylly připraveny 3 běhy, agility,jumping a tunely. V agility to všem suvereně natřela Anička s Blue - desetiměsíční čubinka trénující terpve pár týdnů, v jumpu Kačka s Kačenkou - mamina vracející se po porodu, a tunely ovládla oěpt malá Blue:-) Tunely si ještě mimosoutěž dal Merlíček, Saxanka i Zdeňkovo Bruno a dopadlo to tak, že nejrychlejší čas, na setinu úplně stejný měla jak Bára se Saxou,tak Zdeněk s Bruníkem:-)

Kompletní výsledky:

Agility (bez slalomu, s možností odměnit si zonovky,začouni mohli běhat s hračkou)

1.Anička s Blue,2. Jana s Kirou, 3.Terka s Jenny, 4.Kačka s Káčou, 5.Jíťa s Minnie, 6. Gábi s Charliem, 7.Terka s Maggie, 8. Dáša s Apíkem, 9. Peťka se Sisi, 10.Romča s Montym

Jumping(stejné podmínky jak agi)

1. kačka s Káčou, 2.Anička s Blue, 3.Terka s Jenny, 4.Jana s Kirou, 5.Gábi s Charliem, 6.Dáša s Apíkem, 7.Jíťa s Minnie, 8.Peťka se Sisi, 9.  Terka s Maggie, 10.Romča s Montym

Tunýlky 

1.Anička s Blue, 2.Romča s Montym, 3.Jana s Kirou, 4.Terka s Maggie, 5.Víťa se Saxankou, 6.Kačka s Káčou, 7.Terka s Jenny, 8.Pe´tka se Sisis, 9.Dáša s Apíkem, 10.Jíta s Minnie,, 11. Gábi s Charliem

Po závodech jsme oslavili Merlinkovo 7.narozky, taková párty chybět nemohla,protože právě Merlík před dvěma lety tu naší oslavovací tradici založil:-)

Celý víkend byl naprosto dokonalý, ač velmi náročný pro všechny. Hrozně moc děkujeme Zdeňkovi za jeho čas a ochotu přijet a naučit nás plno nového!Brzy to zopakujeme!

 

A díky patří naprosto všem,co se nějak podíleli,či účastnili...Jsme ta nejlepší banda!!!

 

Fotky zde:

Od Peťky a Jany

https://www.zonerama.com/Agility/Album/1954836

Od Míši

https://www.zonerama.com/mvagner1/Album/1949117

 

13.8. Ukázky agility na akci Království za koně

V sobotu 13.8. jsme se účastnili akce Království za koně, kde jsme vyplnili ukázkami agility pauzu mezi výstavními soutěžemi koní aa poníků:-) Naše snažní bylo odměněno potleskem diváků a opět jsem zvýšili zájem o tento nádherný sport! Po skončení se za námi vydal nejeden nadšený divák,který se zajímal  o možnost vyzkoušet si to svým psíkem:-)

Fotky od Michala z podařené akce zde: https://www.zonerama.com/mvagner1/Album/1917174

7.8. Ofika v Málkově

Další díl ze seriálu závodů v Málkově je za námi. A tentokrát si závody nenechalo ujít několik našich závodnic.V jedničkách startovala Dáša s Apíkem a Danka s Benu.S parkury se moc hezky popraly a obě si odvezly krásná umístění! Oceňovaly se pouze součty a v těch to dopadlo následovně: Benu si ze součtů odvezla ZLATO!! a Apik STŘÍBRO!!! V jednotlivých bězích si vedly holky se svými svěřenci takto: Benu s Danuškou získaly 2. a 4.místo, Jíťa s Apíkem dvakrát druhé místo a k tomu jednu splněnou zkoušku!Jejich první společný start a hned takový úspěch!

 

Dvojky ovládla opět Ebynka s Aničkou, i když v prvním běhu Eby trochu řádila a vyprdla se na zonu na kladině, i tak to stačilo na 6.místo. V druhém běhu si Anička zonovky více pohlídala a bylo z toho krásné 2. místo a přidaly rovnou splněnou postupovku do trojek! A v oceňovaných součtech to stačilo na krásné 3.místo! Postoupily i do závěrečného jumpu, kde se umístily na 9.místě. Ve dvojkách běhala i úžasná Sisinka, která si doběhla pro 8.a 9. místo, moc se holky snažily a už vůbec jejich účast ve dvojkách je obrovským úspěchem!

 

 

Tím ovšem výčet úspěchů naší bandy nekončí! Na závodech se běhalo v maskách a v jedničkách tak byla nejlepší maskou zvolena Danuška alá žokejka a ve dvojkách to vyhrála Peťka alá Minnie:-))

Všem moc gratulujeme!!

23.7. Neofika v Břasích

Na neoficiální závody už víceméně vůbec nejezdíme, přesto aspoň jedna z našich členek jim zůstala věrná a nenechala si ujít velmi oblíbené Břasy a jejího Žabího krále:-) Krásné třetí místo  si od Plzně přivezla Kačka s Charliem:-) Moc gratulujeme!

11.7.Nový přírustek :-)

Tentokrát nejde o ten psí,ale rozrostla se rodina naší instruktorce a zakladatelce Báře:-)A malá Magdička hned dostala od holek z týmu parádní oblečení ! Agility,borderky a ovečky ji tak provázejí už odmalička:-)

 

 

9.7. Ukázky agility pro tábor ze Studánky

Stejně jako loni, i letos do areálu stáje Naděje, kde sídlí i naše Psí škola, zavítaly děti z tábora ve Studánce. Bylo pro ně přiirpaveno mnoho soutěží, jízda na koních, opékání buřtíků...a chybět nemohly ani ukázky agility:-) Děkuji tak všem aktérům, kteří se na ukázkách podíleli!!!

Agility závody Málkov 2.7.2016

Trojzkoušek v námi oblíbeném Málkově se účastnila tentokrát jen Kačka s Charliem, na parkurech M.Glossové se jim podařilo ukořistit jednu splněnou zkoušku na 5.místě, pak 3. místo bez splněné zkoušky a jednu DISkvalifikaci.

Agility závody při karlovarské výstavě psů

Někteří z našich členů se vypravili do Varů na dvojzkoušky posuzované Katkou Lerlovou. Tentokrát byly asi nějaké erupce na slunci, protože dobíhavost našich závodníků a vůbec závodníků obecně nebyla moc valná:-)

Jedinou medaili si z těchto závodů přivezla Danuška s Benu, kdy v první zkoušce LA1 byly DIS, a v druhé ukořistily 1.místo / 6 týmů, kdy jako jediné nebyly diskvalifikované a doběhly pouze s časovou penalizací bez chyb. Gratulujeme!!

Dáša si s Bellou odběhla poslední závody, bohužel zdravotní problémy Bellinky už jsou opravdu neřešitelné a agility pro ně končí. Běhat ale začne Dáša s Jitky Apíčkem, dala si s ním parkury jako doskokan a kdyby závodili, tak to u nich byla jasná medaile:-) Pro samou DISkotéku si doběhla  v Mkách tentokrát i Markéta s Larkou:-) 

Ve dvojkách DIS štafetu přebrala Peťka se Sisi, která se  prvním běhu rozlítla jak raketa,ale skočila si navíc překážku mimo pořadí a v druhém běhu odešla už ze startu a neběžela pro změnu vůbec. Čisté konto bez DIS má za sebou z těchto závodů pouze Anička, která v LA2 doběhla s Ebynkou na 4.a 5.místě, vždy čistě jen s časovou penalizací a s půjčenou Saxankou na 6.a 8.místě, vždy za dvě chyby.

 

I tak se všichni moc snažili a prostě se nic neděje,nemůže být každý den posvícení:-))Aspoň nám nikdo neusne na vavřínech:-))

 

Na startu chyběl Michal s Ricem, protože tentokrát dal přednost výstavě s Badíčkem, a na té získal 1.místo v třídě otevřené a obhájil titul krajského vítěze! Gratulujeme!!!

 

Obrovská gratulace patří Waltrovi a Coudymu z klubu Dolní Rychnov, kteří s námi v zimě často trénovali  v hale a i nadále se rádi setkáváme na závodech a dalších akcích:-) Tihle dva chlapíci spolu splnili ve Varech poslední dvě potřebné zkoušky pro pčestup do A3!!! GRATULUJEME!!!

 

Naše banda se zas rozrůstá...

K naší partě se přidávají další moc šikovné týmy! Vanda s raslindou Keysi,Gabča s borderákem Maxem, kříženka kelpičky Minnie se svou paničkou Jitkou, Lucka s kokříkem Frankiem a konečně zas nějaký ten chlap, a to Marek s křížencem belgičáka Hurvínkem:-))

 

Ukázky agility na 11. výstavě morčat v Chebu 

Ani letos jsme nemohli chybět na výstavě morčat v Chebu, která proběhla v DDM Cheb. Svou práci a umění tu předvedla Anička s Eby a Saxankou, Evča s Aschou, Laďka s Hubíkem, Dáša s Bellčou, Gabča s Charliem, Danuška s Benu a Vanda s Keysi:-) Děkuji všem za perfektní prezentaci naší práce!!!

 

Zaběhat si tu po třítýdenním klidovém režimu zkusil i Merlík, bohužel to opět odkulhal. Hned po víkendu ho čekala návštěva veterináře a RTG problematického místa ukázalo ostechondrozu,takže ho čeká neodkladná operace:-(

 

Badík opět ovládl výstavní kruh!!

11.-12. června Míša s Badíkem zvládli Národní výstavu psů v Klatovech a v neděli mezinárodní výstavu v Nitře:-) A opět si přivezli mnoho titulů!! Z Klatov si Baddy dovezl V1,CAC,NV a BOB,  z nedělní Nitry ohodnocení V4 ! GRATULUJEME!!!

 

 

1.KOPANINSKÁ VOŘÍŠKIÁDA A 3.KOPANINSKÝ HOP

 

V neděli 29.5. jsme v Kopaninách v areálu stáje Naděje Kopaniny, kde sídlí naše Psí školička uspořádali 1.ročník Kopaninské voříškiády a odpoledne už 3.ročník Kopaninského hopu - neoficiálních závodů agility. Účast byla nad naše očekávání, ani nepříznivá předpověď počasí neodradila přes 45 soutěžních týmů účastnit se. Voříškiády se účastnilo přes 35 týmů, hopu 31, většina týmů absolvovala dopolední i odpolední soutěže. Nejdříve k voříškiádě: Na závodníky čekala VÝSTAVA - volba miss voříška, kdy majitelé pejsků bez průkazu původu nemají šanci zažít si výstavu psů, proto jim to bylo umožněno zde. Porotcování se ujali naši instruktoři,lidé z řad diváků a velmi úspěšný vystavovatel. Do druhého kola postoupilo ze dvou skupin 10 pejsků, mezi kterými se rozhodlo o třech vítězích.

 

Další soutěží byla volná disciplína, kde bylo na každém,co se svým pejskem předvede, rekvizity mohli mít vlastní, případně jsme jim zapůjčili něco z našeho vybavení. I tady bylo vidět mnoho zajímavého, diváky velmi pobavili nejrůznější kousky, s údivem sledovali malé čivavky jak překonávají velké překážky, nebo obdivovali perfektní poslušnost některých psů, hlavně v rukou dětských psovodů, kteří tvořili téměř polovinu startovního pole. I tady to porota neměla jednoduché a vybrat tři nejlepší z více než třiceti týmů bylo opravdu těžké. Nejvíc ale všem utkvěla v paměti slečna s úplně hluchým pejskem, kteří předvedli práci,kdy by málokdo poznal,že pejsek neslyší.

 

 

Poslední disciplína byla překážková dráha,která prověřila fyzickou zdatnost nejen pejsků,ale i jejich páníčků,to jak jsou společně sehraní a prověřila i kynologické znalosti psovodů. Skákání v pytli, slalom s panákem na prkýnku, vození psa v kolečku, přivolání pejska přes plachtu plnou hraček a dobrůtek, chytání piškotků...to je jen malý výčet toho,co je na trati čekalo.

 

 

 

Každá z disciplín se dočkala vlastního vyhodnocení, dále byl volen diváky pes MISS sympatie, kdy to bylo tak těsné, že jsme nakonec díky velkému množství cen vyhlásili i 2. a 3. místo v této kategorii, speciální ceny byly uděleny také nejmenšímu pejskovi,největšímu pejskovi a dále třeba našim rozhodčím, kteří na sebe vzali tíhu zodpovědnosti při nelehkém rozhodování. Vyhlášen byl také celkový vítěz celého dne,který nasbíral v součtech nejvíce bodů (soutěžící u sebe celý den nosili bodovací tabulky). Na vítěze čekali medaile,poháry, dobrůtky pro pejsky, přetahovací pletené fleecové hračky, pytle a kyblíčky s krmením,mističky, pamlskovníky.... a mnoho dalšího.

 

 

  

K dispozici byl celý den bufet a posezení. Počasí nám až asi na půl hodinu celkem přálo,ale ani náhlá průtrž mračen nikoho neodradila a všichni soutěžili dále,pejskaři přeci nejsou z cukru.

Během dopoledne nás navštívili redaktoři z Mladé fronty DNES a ještě v neděli vyšel článek o naší akci na webu MF , v pondělí vyšel na stáncích. 

odkaz na článek zde: http://vary.idnes.cz/voriskiada-kopaniny-0la-/vary-zpravy.aspx?c=A160529_140039_vary-zpravy_bse

Odpoledně byl již 3.ročník Kop.hopu, kdy se běhalo v několika výkonnostních kategoriích - tunelový běh pro štěňata a dospělé psy a poté běhy AGILITY a JUMPING - rozdělené do kategorií závodníci a začátečníci. Závodů se účastnilo i několik našich týmů a doma tak zůstalo několik medailových umístění:-) 

 

 

 

VELKÉ PODĚKOVÁNÍ PATŘÍ VŠEM, CO NÁS PODPOŘILI!!!

 

1.Kopaninská voříškiáda byla podpořena z grantového systému města Aš.

1.Kopaninská voříškiáda a 3. Kopaninský hop byl podpořen Zverimexem Pajtaš v Sokolově, firmou FITMIN, Petrou Petrů, Laďkou To´thovou a Michalem Vágnerem.

  

 

   

VEŠKERÁ ALBA Z CELÉHO DNE ZDE:

 

https://www.zonerama.com/mvagner1

http://babuskak.rajce.idnes.cz/1.Kopaninska_voriskiada_-_vystava%2Cvolna_discipnina_a_vyhlaseni_vysledku_Kop.hopu/

 

COURSING 22.5.

 

V neděli 22.5. jsme opět společně s varským provozovatelem coursingu uspořádali běhání u nás v Kopaninách. Běhalo se na hřišti, sešlo se přes třicet nadšených lovců střapce a všichni jsme si sluníčkový den pořádně užili:-)

 

 

VÍCE FOTEK ZDE: https://www.zonerama.com/BarboraMudra/Album/1674402

 

Víkend plný zkoušek v Mariánských Lázních 14.-15.5.

 

Tradiční závodní víkend v Marjákách si velká část našeho týmu nemohla nechat ujít!! V kategorii A1 nás vyrazil reprezentovat Michal s Ricem, Danka s Benu a Markéta s Larkou, v A2 to pak byla petra se Sisi a Anička s Eby a půjčeným Merlinkem.

 

Petra a Sisi (A2)                                                                  Danka a Benu (A1)

Sobotní den se navzdory ne moc příznivé předpovědi vydařil, chvílemi to byla parádní opalovačka, psíci využívali volné chvíle mezi běhy k řádění ve vlnkách Lida.

Anička a Merlík (A2)

Do zahajovacího jumpingu nastoupila jen Anička s oběma psy, Danka a Michal. Skoro všichni ho zvládli skvěle doběhnout, Michal s Ricem doběhli na 8.místě z celkového počtu 18-ti psů, Anička s Ebynkou na 9.místě a s Merlinkem dokonce na 7.místě z celkového počtu 46 psů! Danuška s Benu si bohužel odnesly diskvalifikaci.

V jedničkových zkouškách se nejvíc dařilo Danušce, která s benu doběhla pro 1. a 6.MÍSTO! A přidala do sbírky další splněnou zkoušku, Míša s Ricem si doběhl jednou pro DIS a pak pro krásné 3.místo se splněnou zkouškou do dvojek! A Markéta s Larkou se držely těsně pod stupni vítězů a to na 4. a 5. místě!

Anička a Eby (A2)

Ve dvojkách Sisinka s Petrou doběhli pro 11. a 6. místo, Anička s Eby ukořistila hned dvě medaile a to za 1. a 2.místo!! Bohužel kvůli časové penalizaci to ani jednou nestačilo na splnění postupovky do trojek. S Merlinkem Jednou doběhli s diskvalifikací a jednou na 5.místě.

Neděle byla,co se týče počasí, o dost horší. Přeháňky, studený vítr,chvílemi kroupy...Ale i s tím si naše týmy poradily a v medailové jízdě pokračovali!!!

V jedničkách se o medaili postarali všechny tři naše týmy a to tak,že Míša s Ricem si doběhl pro 1.MÍSTO a splněnou zkoušku do dvojek!!! A teda také jednu diskvalifikaci, kdy Míša zapomněl na jednu překážku,ale běžel tak naplno, že by z toho také bylo určitě zlato!Jako jediný z jedniček vyběhl i do otevřeného jumpingu,kde si oproti sobotě o pozici polepšil a bylo z toho 7..místo. Danuška s Benu tentokrát vynechala jump a startovala jen ve zkouškách, odkud si odnesla krásné 5. a 3.MÍSTO a další splněnou zkoušku do dvojek!  A další medaili přidala Markéta s Larou za 2. MÍSTO a rovnou k tomu přidala splněnou postupovku do dvojek!!! Holky přidaly ještě krásné 4.místo z dalšího běhu.

 

Markéta a Lara (A1)                                      Michal a Rico (A1)

Ve dvojkách se na stupně vítězů oěpt podívala Anička s Eby, tentokrát opět 1.MÍSTO  a v druhé zkoušce 7.místo , v jumpingu přidaly holky ještě 8.místo. Dařilo se jí i s Merlinkem, který po krásném 11.místě v jumpingu,jedné diskvalifikaci v 1. zkoušce si pak doběhl pro 1.MÍSTO a další splněnou postupovku do trojek!!! Sisinak s peťkou si jednou vyběhla krásné 6.místo a pak jednu diskvalifikaci. I když z toho nebyla žádná medaile,holky jsou opravdu hvězdami víkendu. Nejen že byla Sisi nejmenší ve dvojkách,ale ono vlastně ze všech Skových psíků a ještě prďola takto skvěle běhá půl roku po operaci kolínka se šroubem v noze(samozřejmě se svolením veterinárního lékaře) a k tomu ve dvojkách! 

VŠEM MOC GTRATULUJEME KE SKVĚLÝM VÝSLEDKŮM!!!

SOBOTNÍ MEDAILISTI

 

NEDĚLNÍ MEDAILISTI

 

 

Veškeré fotečky zde:

http://petrasisi.rajce.idnes.cz/Zavody_-_Lido-Mr.L_2016

https://www.zonerama.com/mvagner1/Album/1605012

https://www.zonerama.com/mvagner1/Album/1608637

https://www.zonerama.com/mvagner1/Album/1609640

POŘÁDÁME!!!!

 

 

Výstava BCCCZ v Litoměřicích 7.5.2016

Nejen na parkurech naši členové sbírají úspěchy!!! Výborné výsledky si naši borderkáři vezou i z klubové výstavy borderek v Litoměřicích!!

Foto V.Tvrdá

 

Premiéra to byla pro Aničku s malou Blue, které vyběhly ve třídě štěňat, odnesly si výsledek VN a postup do užšího výběru. Společně s nimi byl i Míša s Badíkem, který si nejprve odnesl titul vítěze otevřené třídy - 1/19 psů, poté titul vítěze speciální výstavy a pak to hlavní, odnesl si titul nejcenější a to BOB - nejlepší pes ze 141 psů!!! GRATULUJEME!!

 

 

Čivaví sraz 2016

Naše členka Petra se svou čivavkou je velmi aktivní pořadatelkou čivavích srazíků...a jeden z nich uspořádala i první květnovou sobotu:-)

 

 

Pálení čarodějnic s Vraníkem 1.5.2016 - ukázky pro děti

Ani neděli jsme nezaháleli a několik našich členů se aktivně podílelo na přípravě pálení čarodějnic pro dětičky z Hiporehabilitačního sdružení Vraník. Holky pomohly nejen s organizací,ale také vzorně odprezentovaly naši práci při ukázkách:-) Velký dík patří Jitce,Dáše, Evče a Aničce!!

 

 

Carneeval cup 2016 - oficiální závody agility v Málkově 30.4.2016

Další úspěšný výjezd našich členů na závody agility:-) Řady oficiálně závodících členů se opět rozrostly. V kategorii S si svou premiéru na těchto závodech zaběhla Dáša s Bellinkou a Jitka s Apíčkem. Všichni 4 se s tím popasovali statečně. Holky sice byly dvakrát DIS a to vždy kvůli odmítačkám na zdi, která prostě Bellince přišla nad její síly,ale jinak šlo o moc hezké a pohodové běhy. Jituška s Apíčkem v první zkoušce taky doběhli po diskvalifikaci,kdy vítací Apík letěl pozdravit všechny okolo a z parkuru utekl. Podruhé už to bylo lepší a nakonec z toho bylo krásné 6.místo z 11!!

 

První start v A1 za sebou má i Ivča se Scretchym a Kačka s Káčou. Holky už za sebou mají start v A0, takže závodní atmosféru už měly trochu nazkoušenou. Bohužel Ivča se Scretchym si vyběhli dvě diskvalifikace,poprvé za zapomenutý obojek - což se stane a je to obrovské poučení pro příště a v druhém běhu za neopravené odmítnutí. Ale zóny,slalom...to vše zvládli na jedničku!A ani nikde nebloudili:-) Hvězdou byla Kačka s Káčou, která nejen že běhá v pokročilém těhotenství,ale ještě zvládly společně ukořistit dvě splněné zkoušky do A2 a medaile za 1. a 3. MÍSTO!!!!

 

K stálicím na parkuru patřila v kategorii LA1 i Danuška s Benu, které předvedly velmi pěkné výkony a také se podívaly na stupně vítězů! V první zkoušce si doběhli pro 3.MÍSTO!!! V druhé zkuošce to byla bohužel diskvalifikace,ale i tak byl běh moc pěkný!

Hned tři  další zástupce jsme měli v kategoii MA1 a to Kačku T. s Charliem, Markétu  s Larou a Michala s Ricem.  I tady z toho byla medaile, tentokrát se o ni postaral Míša s Ricem, kdy si v druhé zkoušce doběhli pro krásné 2.MÍSTO a další postupovku do MA2,tak jsme zvědaví,kdy se k nepovinnému přestupu odhodlají:-) 4 místo z prvního běhu bylo také za splněnou zkoušku,takže kluci mají krásně našlápnuto! 6. a 4.MÍSTO patřilo Kačce s Chárlím, kteří trochu zapracují na rychlosti a pak už je nikdo nezastaví a zkoušky se budou skládat jedna radost! Dařilo se i Markétě s Larkou,opět všechny běhy dokončené, tentokrát na 6.a 7.MÍSTĚ, čisté běhy bez chyb a odmítnutí,bohužel s velkou časovou ztrátou:-(

 

A to byla úspěšná kategorie A1!!!

 

Své zástupce jsm měli i v kategorii A2, opět za sebou máme dvě premiéry!! V kategorii SA2 poprvé startovala Peťka se Sisi a holky to hned na poprvé pořádně rozparádily! Sisi si s přehledem poradila jak se zdí,dálkou i oxerem, lítala prostě jak letadlo:-) jen to chtělo trochu ubrat na čuchání, kterému opět neodolala a tak je to stálo nějaké ty sekundy navíc, které je dělily od zisku medaile. i tak to bylo ale krásné 4. a 6.MÍSTO!

A premiéra čekala i na Aničku,které si to dala hned se třemi pejsky, s Merlíkem,Eby a tentokrát i se Saxankou:-) Se Saxankou to byla jejich oťukávačka a dopadla jednou diskvalifikací za překážku mimo pořadí a podruhé krásným 11.místem z 23.psů! S Merlíkem se jim dařilo ještě lépe, v prvním běhu ji sice Merlík zvládl lehce rozhodit už od začátku,ale ustáli to pěkně a nakonec z toho bylo krásné 9.místo.     V druhé zkoušce to ale bylo nejen 1.MÍSTO,ale také splněná postupovka do A3!!!Jediný čistý běh z 23týmů,který se vešel i do času!!S Ebbynkou si Anička doběhla pro  4. a 2.MÍSTO  a nakonec z toho bylo ZLATO i v součtech LA2!!! Jen bohužel pár setinek překročeného času je vždy dělilo od splnění zkoušky:-(

 

Závody to byly skutečně vydařené,krásné místo, úžasná organizace, usměvavý pan rozhodčí,běhavé parkury,super parta...no prostě co víc si přát!!

 

FOTKY ZDE: https://www.zonerama.com/BarboraMudra/Album/1548028

 

VIDEA

Anička - Eby, Merlin a Saxana      Kačka s Káčou a Kačenkou       Petra se Sisi  

Jitka s Apíkem a Dáša s Bellou   Kačka s Charliem,Markéta s Larou a Míša s Ricem

 

 

PASENÍ

Část našeho bordeřího týmu vyrazila vyzkoušet si to, co je pro borderky tím nejpřirozenějším...a to je pasení:-) Merlin,Saxanka i malá Blue si vedli parádně, po australském způsobu se s tím popasovala i Ebynka:-) Den to byl úžasný, plný nových zkušeností a určitě to nebylo pasení poslední! Plánujeme se této činnosti začít věnovat intezivněji:-)

 

 

 

Střípky z našich středečních kurzů poslušnosti rodinného pejska

 

Čas na společné hry....

 

 

 

 

Pilujeme chůzi u nohy...samostatně,kolem jiných pejsků, proplétání mezi sedícími pejsky,kteří trénují fixaci na páníčka, průchod mezi odloženým pejskem a páníčkem,potkávání se, vedle sebe...prostě chůze u nohy stokrát jinak za různých podmínek:-))

 

Různé povrchy, hračky,mističky...prostě samá lákadla...ale páníček je lákavější:-))

 

 

Budoucí agiliťácké posily našeho týmu

Několik nových tváří se objevuje na našich trénincích a několik absolventů zimních kurzů pokračuje s tréninky i venku v Kopaninách:-) Všichni budou určitě jednou nepostradatelnými členy naší bandy:-)

 

Hakýsek a Ejminka

 

 

Maxík a Keysi

 

 

Lori

 

Čivaví gang s Dášou a Jíťou:-)

 

Intenzivka č. II s Radkem Hoštou v Marjánkách 16.4. 2016

Další z našich členů vyrazili do Marjánek zkusit si potrénovat pod vedením fajn trenéra a závodníka Radka Hošty:-) Tentokrát nabídku přidat se k domácím využila Evča s Aschou, Laďka s Hubíčkem, Dáša s Bellinkou a Jitka s Apíčkem:-) Všechny do jedné si den moc chválily!!! A psíci se snažili,co to šlo:-) 

 

 

Praktická lekce s Františkem Šustou 13.4.2016

Ve středu 13.dubna několik z nás vyrazilo do Mostu na praktickou lekci vedenou velmi známým a uznávaným trenérem zvířat Františkem Šustou. Protože se i u nás snažíme pracovat pouze formou pozitivní motivace, účast na takovém semináři pro nás byla jasnou volbou. Nadšení z naší strany bylo obrovské a určitě se pokusíme zajistit pozvání Františka k nám:-) Lekce se jako diváci účastnily Šárka B. a Bára M., které nejednu ze získaných informací určitě použijí při svých hodinách, dále pak Terka W. Ladka a Evča.

Šárka se praktické lekce účastnila i jako figurant:-)

Rokycanská skočná 10.dubna - oficiální závody agility

Rokycanská skočná patří na seznam závodů, které si nemůžeme nechat ujít a každý rok se na ně vydává hodně početná výprava z Kopanin. Nejinak tomu bylo i na jejich letošní první závody.

Závody to byly v mnohém ve znaku premiér. 

Vůbec první start na oficiálních závodech si tu zkusil Míša Vágner s Ricem, Markéta Rennová s Larkou a Gabča Farářová s Charliem, služebně nejmladší členka:-) Míša získal první DIS v otevřeném jumpingu, kde se kluci tak trochu zamotali, ale o to víc se posnažili ve zkouškách, kde nejen že získali dvě splněné zkoušky do A2,ale také dvě krásná 3.MÍSTA! Larka byla změřena do kategorie M, nakonec jim Sko uteklo o nějaký ten milimetr...Ale to nevadí, všem ukázala,že s Mkem si hravě poradí, semtam skočila s takovou rezervou,žeby snad ani Lkovou výšku jako problém neviděla:-D Nasbíraly spolu plno bodíků do poháru,protože vždy se holky umístily do 10.místa, přesněji na 9., 7. a 4 MÍSTĚ! Chárlík Gábinku pěkně potrápil a hned v prvním běhu si vysloužil DIS za svou šílenou touhu se na parkuru přeci jen podepsat, takže za vyvenčení následovalo vyloučení. Ale do té doby běžel parádně,ani neřešil zeď,kterou vlastně nikdy neviděl. První zkoušku zaběhli bez chybičky, jen ten čas je potrápil a splnění zkoušky jim uteklo asi 0,8 trestného bodu:-( A v druhé zkoušce nějakou tu chybičku udělali,ale i tak to byla moc povedená jízda:-)

  

Další premiéru si odbyla Saxanka a to svým startem v LA2. První dvojky a hned vše doběhlé, jednou to bylo i 3.místo! Škoda jednoho odmítnutí na předposlední překážce,jinak z toho mohla být i splněná postupovka do trojek:-) A v druhé zkoušce spadla z kladiny,takže opět jedno odmítnutí,ale hlavní je,že se to obešlo bez úrazu:-) A vlastně to byla i taková premiéra Báry a Saxanky a malé ??? :-) Bára tak běžela v 6. měsíci svoje letos první,ale i poslední závody jako těhule, teď už ji čekají  na nějakou dobu jiné starosti a Saxanka tak od příště zkusí startovat s Aničkou K.:-) 

 

Poslední nedělní premiéru za sebou má Anička K. s Merlíkem, kterého už jí Bára nechala, protože dva už s tím malým závažíčkem na břiše neuběhá. A dařilo se jim moc, vrhli se rovnou na start ve dvojkách, vše spolu doběhli, 7.,8. a 15.místo bylo jejich.

Ke stálicím na parkuru patřila Anička s Eby, holky tentokrát trochu potrápila odmítnutí,která u tohoto týmu nejsou zrovna obvyklá. Ale i tak se jim dařilo hezky a vše doběhly, otevřený jumping dokonce na krásném 5.místě! Další stálicí byla Danuška s Benu, která si splnila poslední potřebnou zkoušku pro přestup do A2 a teď jen se zvědavostí čekáme,kdy se rozhodne jedničky opustit:-) Po pauze po operaci kolínka se na parkur vrátila i Petra se  Sisi, holkám pauza prospěla a ve zkouškových bězích z toho bylo 5. a 3.MÍSTO! Do A2 mají splněno už z loňska,tak snad se letos rozhoupou přestoupit:-)) A poslední členkou naší výpravy byla Terka s bígličkami, které tentokrát zvolily čuchání jak o lepší náplň času,než běh agility. Ale když už se s paničkou rozběhly,stálo to za to a ve zkoušce se tak umístily na krásném 6. a 5.místě.

 

   

Den to byl skvělý, výborná parta lidí, super parkury, skvělá paní rozhodčí, perfektní zázemí s luxusním občerstvením...jen to sluníčko nám trochu chybělo:-))

 

FOTKY ZE ZÁVODŮ ZDE: http://petrasisi.rajce.idnes.cz/Rokycany_agility_10.4_2015

 

VIDEA

PETRA A SISI   GÁBI A CHARLIE    MARKÉTA A LARA  MÍŠA A RICO

TERKA A BÍGLICE    ANIČKA A MERLIN   ANIČKA A EBY 

DANKA A BENU   BÁRA A SAXANA

 

VENKOVNÍ KURZY AGILITY UŽ V DUBNU

KURZY JSOU OBSAZENÉ, PRO NOVÉ ZÁJEMCE JE MOŽNÉ SE HLÁSIT POUZE NA INDIVIDUÁLNÍ HODINY.

V letošním roce už po halových kurzech budou vypsány pouze dva termíny kurzů agility v naší psí školičce! Další kurzy se otevřou nejdříve v lednu 2017. V průběhu roku už tak bude možné pro nováčky se zapisovat pouze na individuální tréninky. Tréninky členů týmu a absolventů letošních kurzů budou probíhat normálně.

 

27.3. Intenzivka s R. Hoštou v Marjánkách

Velikonoční neděli si několik našich členek agility týmu užilo na intenzivce pod vedením Radka Hošty v Marjánkách na koupališti Lido. Úžasné prostředí, super trenér,krásné parkury...Děkujeme pořadatelce Olince za pozvání a příležitost jejich tým doplnit našimi členy!! Dopolední skupinku doplnila Markéta s Larou a Terka s bígličkami, odpolední Bára s borderkami a Anička s Eby. Fotky máme jen z odpoledne, s holkama jsme se minuly:-(

 

 

 

 

 

 

 

26.3.2016 týmové velikonoční minizávůdky na rozloučení s halou

Protože v hale už letos končíme, tak bylo třeba to nějak pořádně a parádně zakončit. Proto Bára pro holky připravila trochu netradiční trénink s řadou závodních běhů a pro větší motivaci a atmosféru pořádného soutěžení nesměly chybět ceny. Na osm cvičících týmů čekal běh bez ukazování, kdy při vedení po parkuru nesměli páníčci vůbec svým pejskům ukazovat. V dalším běhu si to pro změnu zkusili bez mluvení a slovních povelů :-) Kupodivu všichni zjistili, jak to najednou funguje,když si opravdu dávají pozor, kam natočí ramena, nestojí jedním směrem, neukazují jiným a ještě křičí úplně jiný povel...vše krásně fungovalo a všichni si to užili:-)  V dalším běhu šlo jen o rychlost, kde mezi prvními tými rozhodovaly opravdu jen setinky. A posledním během byl paralelní běh, kdy vedle sebe běžely stejný parkur dvě dvojice. Mnohdy se to zvrhlo ve zběsilý úprk pejska za druhým a jindy zas některý start ani neopustil :-D Všichni jsme si smíchem prodloužili život o pěkných pár let a pořádně sezonu v hale ukončili.A ještě výsledky, oceněno bylo pět týmů - 1. místo Petra se Sisi - holky celou zimu po operaci netrénovaly a jak se jim hned zadařilo:-), druhá byla Danuška s Benu, třetí Walter s Coudym- náš zpřátelený tým ze Sokolova,který s námi skoro celou zimu běhal, 4. Evča s Aschenkou a 5. Kačka s Káčou. Šesté místo obsadila Dáša s Bellčou, Jíťa s Apíkem a Gábinka s Chárlím.

 

Vtipné videjko z dnešního závodního dne najdete zde : https://www.youtube.com/watch?v=reV9VXGsnYI&feature=youtu.be

 

 

Halová intenzivka s Z. Strakou 19.3.

Po parádní podzimní zkušenosti jsme se opět domluvili se Zdeňkem, aby si nás vzal do parády:-) Tentokrát trénink probíhal v hale v Chebu a zúčastnilo se ho celkem 14 týmů. Bára se Saxou i Merlíkem, Anička s Eby, Kačka Tauschová s Charlíkem, Kačka Hroníků s Káčou,Markéta s Larkou a Jana s Ájou, ti všichni už věděli z podzimu, jak je to skvělá a přínosná příležitost. Nově si pod jeho vedením zaběhal Míša s Ricem, Danuška s Benu, Jíťa s Apíkem, Dáša s Bellinkou, Laďka s Hubíkem, Evča s Ašou a Gábinka s Chárlíčkem a i ti byli naprosto nadšení!! Další společné trénování plánueme na léto!!

 

Společný výlet na Božák

Část naší banda vyrazila společně užívat si sněhu na Boží Dar :-) Víkend ve znamení pořádných horských procházek stál vážně za to :-))

 

Oficiální závody agility v  Hradištku u Sadské

První letošní výjezd na závody mají někteří z našich členů úspěšně za sebou :-) A více než úspěšně!! Svou závodní premiéru si odbyla Kačka H. s Kačenkou a Ivča se Scretchym!! Holky vyrazily na závody až za Prahu, kde pro kategorii A0 byl vypsán běh agility a jumpingu.Parkury stavěla a posuzovala úžasná A. Boháčová. Holky v krásné konkurenci opravdu zabojovaly a se svými čtyřnohými svěřenci vybojovaly 4 medaile!! Kačka v kategorii M skončila dvakrát na DRUHÉM místě a Ivčav Lkové kategorii jednou na třetím a pak si ještě o stupínek polepšila, a bylo to místo druhé!!! Moc gratulujeme a jen tak dál holky!!!

 

13.února PLES PEJSKAŘŮ

Tak jsme se jednou hodili do gala a vyrazili za kulturou:-) Do Marjánek na ples pejskařů vyrazila pořádná banda a to Bára, Anička, Danka, Katka T. a Petra P. se svými drahými polovičkami a večer to byl vážně vydařený:-)

 

  

A další focení...

Tentokrát si řádění ve sněhu užívali Apík se svým věrným kámošem Punťou :-)

  

 

Další fotky zde:https://www.zonerama.com/BarboraMudra/Album/1202037

 

FOCENÍ Eby a Blue

Další sněhový den strávený focením...

 

 

Více fotek zde: https://www.zonerama.com/BarboraMudra/Album/1146165

 

17.1. Hromadná fotoprocházka

 

Odolat sněhové nadílce není možné, tak jsme vyrazli na fotoprochajdu a všichni si jí pořádně užili:-)

Video z procházky zde: https://www.youtube.com/watch?v=T-MmRmQD2Rc

Album fotek tady : https://www.zonerama.com/BarboraMudra/Album/1142378

 

POSLUŠNOSTI probíhají stále venku v Kopaninách!!!

 

 

Halové tréninky agility jsou v plném proudu!! Přihlašování přes doodle podle instrukcí na fb skupiny!

 

A tady sestřih z jednoho zimního tréninku. 

https://www.youtube.com/watch?v=JRebsk4KYRs&feature=youtu.be

 

...........................................................